Kulturfestivalen Kristin på Husaby står for tur, men selv om det ikke mangler på frivillige, har festivalledelsen et stort problem:

Tenor og bass

- Vi mangler sangere, fire i tallet, til forestillingen Sønnøv Sønnøvsæter. Dersom vi ikke får de fire sangerne på plass innen mandag blir det umulig å få satt opp forestillingen, og den må taes av programmet, sier daglig leder for festivalen, Merete Bye Mo.

- Rent konkret, hvem ser dere etter?

- Ideelt sett ønsker vi to tenorer, og to bass-stemmer. Det betyr at det er menn vi er ute etter, og vi har i utgangspunktet ingen alderskriterier, sier Mo.

Populært

Sønnøv Sønnøvsæter var søstra til Lisbeth Nypan, den siste kvinne brent som heks her til lands. Forestillingen handler om Sønnøs liv og hvordan hun til slutt ble tatt av dage, sier Bye Mo, som mener forestillinga byr på flotte tekster.

- De som er med får sjansen til å formidle historien på en interessant og fascinerende måte. Arena for stykket blir Skaun kirke, som har en kapasitet på i underkant av to hundre personer. Dessuten er dette kanskje siste gang stykket settes opp, legger hun til.

Les hele saken i ST 11. mai.

Med mindre fire sangere melder seg for festivalleder Merete Bye Mo innen mandag blir det ingen Sønnøv Sønnøvsæter i år. Her fra en tidligere oppsetning.