Enten om man vil ha litt ekstra godt i juleforberedelsene, eller om man vil lage en hjemmelaget julegave til den som har alt, er denne oppskriften god.

Dagens oppskrift er en blanding mellom eplemarmelade og eplesyltetøy, men er litt mer syrlig salt, slik at det egner seg godt som tilbehør til tradisjonelt julepålegg som sylte, ribberull, eller juleskinke.

Man kan også bruke det som tilbehør til ribbe og pinnekjøtt, om man ønsker det. Og man kan godt eksperimentere med oppskriften, for eksempel smaksette den med andre krydder, som allehånde, anis, kanel, eller en klunk aromatisert brennevin.

Du trenger

1 kg syrlige epler i små terninger, skallet kan gjerne være på

50 g fersk ingefær, i en hel bit (dette gir en mer aromatisk ingefærsmak, enn om den er kuttet opp – det gir en mer sterk ingefærsmak)

1,5 dl syrlig fersk eplejuice (ikke av konsentrat, det blir for søtt)

1 ts sennepsfrø

½ lime, saft og skall

1 ss kapers

Ca. 200 g sukker, litt etter smak og behag

Slik gjør du det

  • Kok opp halvparten av eplebitene i eplejuice sammen med ingefær, sennepsfrø, og sukker. La det trekke under lokk i cirka 15 minutt til eplebitene er møre.

  • Tilsett revet limeskall, limesaft, resten av eplene, og kapersen. Bland godt sammen, og smak eventuelt til med litt sukker og mer lime, om det trengs. Ha det på glass, og avkjøl.