Det har vi tross alt gjort med tacoen.

Tortilla er opprinnelig et mexicansk flatbrød laget av mais, men vi kan fint fornorske den med å bytte ut maismel med urnorsk byggmel. En byggmelstortilla har bortimot ubegrenset bruksområde, på lik linje som originalen – som er en slags hjørnestein imellom-amerikanske mattradisjoner. Bruk den til fredagstacoen; som lefserull; som både frokost, lunch, og turmat … ja, til og med til kaffen med sukker og kanel!

Mitt forslag er å fylle den med roastbeef og kantarellstuing. Det smaker godt, det!

Du trenger

½ dl rapsolje

2 ts bakepulver

½ ts salt

150 g byggmel

250 g siktet hvetemel

2 ½ dl vann

Slik gjør du det

  • Ha ingrediensene sammen i en bolle og elt dette til en smidig deig. Deigen må ikke bli for hard, da blir den porøs når den skal kjevles. Den kan med andre ord gjerne være litt klissete.

  • Dekk bollen med plastfolie og et kjøkkenhandkle over der igjen. La deigen hvile på kjøkkenbenken i 20 minutt.

  • Del deigen opp i 12 like emner, rull de til boller, og trykk dem litt flate på en melet benk.

  • La bollene hvile i 10 minutt på benken med plastfolie og et kjøkkenhandkle over.

  • Kjevle bollene ut til runde leiver som tykke pannekaker på størrelse med stekepannen din.

  • Stek tortillaene i en tørr stekepanne på middels til sterk varme. Her må du kanskje prøve deg litt frem på den første lefsen. Når du ser at tortillaene blåser seg opp (bobler), snu dem og stek dem på den andre siden.

  • Legg de lagvis med klede over slik at de bevarer fuktigheten og ikke blir hard og tørr i kantene.