Så tenner vi ett lys i kveld, vi tenner det for glede. Det står og skinner for seg selv og oss som er til stede. Så tenner vi ett lys i kveld, vi tenner det for glede.

Og hva passer vel da bedre enn en spiselig adventskrans som skaper glede for smaksløkene og humøret?

Du trenger

3,5 liter helmelk

1 stjerneanis

1 ts gurkemeie, eller 1 tråd safran

30 g fersk gjær

100 g sukker

2 ts vaniljesukker

650 g hvetemel

100 g smør (ikke margarin!), i terninger

4 dl vaniljekrem, kjøpt eller hjemmelaget, og nøtter til fyll

1 egg, til pensling

Slik gjør du det

  • Ha melk, gurkemeie (eller safran), og stjerneanis i en kasserolle.

  • Varm opp til ca. 70 °C, avkjøl til ca. 37 °C. Rør ut gjæren i melka.

  • Ha alt det tørre, foruten smør, i en bolle/kjøkkenmaskin.

  • Ta ut stjerneanisen og tilsett melken i det tørre og kjør dette sammen til en smidig deig i ca. 7 minutt.

  • Tilsett så smøret, et par terninger i gangen, og kjør dette inn i deigen.

  • Dekk så med plastfolie, og hev til dobbel størrelse.

  • Kjevle ut deigen til et rektangel, ca. 1 cm tykt.

  • Smør på vaniljekrem og hakkede nøtter.

  • Rull sammen deigen til en fin og stram rull, legg den på et stekebrett som en krans, og dekk med plastfolie. La heve i 25–30 minutt.

  • Hvis du vil gjøre mer ut av det, kan du kløyve deigen på langs etter at du har laget den som en rull, og tvinne sammen de to delene, for så å forme den som en krans på et stekebrett.

  • Pensle med egg før steking på 190 °C i ca. 35–40 minutt.