Orkanger

I dag melder yr.no om skyet, 7 grader og laber bris i ettermiddag, og lettskyet, 5 grader og svak vind i kveld.

Tirsdag meldes det om skyet hele dagen. 2 grader og flau vind natt og morgen, svak vind på formiddagen, og 4 grader og flau vind ettermiddag og kveld.

Onsdag meldes det om skyet, 3 grader og svak vind natt og morgen, lettskyet og 4 grader på formiddagen, 2 grader og flau vind på ettermiddagen, og 0 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 4 til 2 grader kaldere og stiv kuling til frisk bris i dag, 2 til 1 grader varmere og liten kuling til laber bris tirsdag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og laber bris til vindstille onsdag.

I Rindal meldes det om 2 grader varmere til 3 grader kaldere og svak til flau vind i dag, 1 til 4 grader kaldere tirsdag, og 5 til 1 grader kaldere og flau vind onsdag.

I Rennebu meldes det om 5 til 3 grader kaldere og sterk kuling til frisk bris i dag, 2 til 1 grader kaldere og frisk til laber bris tirsdag, og 4 til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 grader kaldere og liten kuling til flau vind i dag, 1 til 3 grader kaldere tirsdag, og sludd til lettskyet og 2 til 1 grader kaldere onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 til 1 grader kaldere og lett bris til svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere og lett bris tirsdag, og skyet, 1 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 2 til 1 grader kaldere og liten kuling til lett bris i dag, 1 til 2 grader varmere og laber bris til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere og lett bris til flau vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere og stiv kuling til frisk bris i dag, 4 til 1 grader varmere og laber bris til svak vind tirsdag, og 1 til 2 grader varmere og svak vind onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et amerikanskhard-rock-band som hadde sin storhetstid fra 80-tallet til starten av90-tallet. De ble stiftet i Los Angeles, California i 1985 av Axl Rose ogTracii Guns, og var resultatet av sammenslåingen av deres respektive band,Hollywood Rose og L.A. Guns. Besetningen i starten besto av medlemmer fra beggebandene. Rose og rytmegitarist Izzy Stradlin fra Hollywood Rose, bassist OleBeich (som tidlig ble byttet ut med Duff McKagan), Rob Gardner og Guns fra L.A.Guns. Da Guns og Gardner ikke kunne stille på en konsert i Seattle, rekrutterteRose gitaristen Saul Hudson, bedre kjent som «Slash», og trommeslager StevenAdler. Dette skulle egentlig være en midlertidig løsning, men slik gikk detikke, og i løpet av 1986 var besetningen Axl Rose på vokal, Izzy Stradlin pårytmegitar, «Slash» på sologitar, Duff McKagan på bass og Steven Adler påtrommer. Mine damer, herrer, tvekjønn og intetkjønn, i dag skal det handle (omdere ikke alt har forstått det) om GunsN’ Roses.

«Welcome to the Jungle»er en sang fra deres første studioalbum, «Appetitefor Destruction» fra 1987. Den handler kort og godt om Los Angeles, ogviser frem de mange mørke sidene folk støter på i jakten på berømmelse. For åfå til den rå gitarlyden, brukte «Slash» en Les Paul ’59-replika plugget inn ien Marshall JCM, og mest sannsynlig hjulpet godt på vei med en større dose JackDaniel’s (amerikansk whiskey fra Tennesee).

«Nightrain» er også åfinne på overnevnte album, og er navnet på en meget billig vin som de drakk myeav da de spilte inn albumet. Det er også en av de drikkene som lasaroner oguteliggere i det store utland drikker. Sangen handler om hvordan de er såhensynsløse, gale, og fattige at den eneste alkoholen de tok seg råd til varNightrain. Etter hvert et show drakk de seg fulle og gikk hjem og sang påteksten til nevnte sang, helt til den til slutt ble sangen slik vi kjenner deni dag.

«Sweet Child O’ Mine»er sang hvis tekst kom fra et dikt Rose skrev til sin daværende kjæreste, ErinEverly (datteren av Don Everly fra The Everly Brothers). De giftet seg i 1990, menble skilt en måned senere. «Slash» kom opp med riffet da han lekte med gitaren,men mente det var tåpelig og ville ikke ha noe mer med det å gjøre, men Rose diggetdet og fikk ham til å fortsette å spille det. I følge «Slash» er dette denverste sangen bandet laget. Sangen sies for øvrig å handle om heroin, og ersiste låt jeg tar for meg fra «Appetite for Destruction».

«Don’t Cry» er fra tredjealbumet,«Use Your Illusion I» fra 1991, oger en ballade som ble skrevet av bandet da både Rose og Stradlin falt for sammedame. Hun ville ikke velge, og sa til Axl da de satt sammen på en benk; «Don’t cry, Bill». Kvinnevokalen er lagtav Shannon Hoon, vokalist i bandet Blind Melons, som vokste opp sammen med Rosei Lafayette, Indiana. Sangen er også å finne på tredjealbumet «Use YourIllusion II» fra 1991 med forskjellig tekst.

«November Rain» erogså å finne på «Use Your Illusion I», og er i mine øyne en av deres bestelåter. «Slash»s gitarsolo er ranket på sjetteplass i magasinet «Guitar World»s listeover de 100 beste gitarsoloene (med soloen hans i «Sweet Child O’ Mine» påtrettisjuende plass). Teksten (og videoen) er basert på en novelle skrevet avDel James, kalt «Without You», som er en del av samlingen «The Language of Fear».Den opprinnelige versjonen var 25 minutter lang (og jeg kunne virkelig tenktmeg å høre den), men ble redigert ned til 8 minutter og 59 sekunder. Det er denlengste sangen som har blitt en topp 10 i USA, og inneholder den lengstegitarsoloen i en topp 10-hit. Overnevnte Hoon sang også bakgrunns-vokal pådenne låten.

«Civil War» er en låtfra deres fjerde studioalbum, «Use YourIllusion II» fra 1991. Sangen har et politisk tema, og et helt vers erdedisert til drapet på Kennedy. Den handler også om Vietnamkrigen og den amerikanskeborgerkrigen. Snakkingen på starten av sangen er fra filmen «Cool Hand Luke». Itillegg plystrer Rose deler av den amerikanske borgerkrig-sangen «When JohnnyComes Marching Home» på starten og slutten av sangen.

«You Could Be Mine»er også fra overnevnte album, og er i tillegg med i lydsporet til filmen «TerminatorII: Judgement Day», hvor også musikkvideoen til sangen er fra. Sangen bleskrevet før førstealbumet ble utgitt, men ble ikke tatt i bruk før på «Use YourIllusion II», og linja «With your bitchslap rappin' and your cocaine tongue / you get nothin' done» står skrevetpå innsiden av coveret til «Appetite for Destruction». Det var ikke meningen atden skulle bli «tittellåten» til «Terminator II», men det var så mange hint tilbandet, at Arnold Schwarzenegger inviterte bandet hjem til seg på middag for ådiskutere bruken av sangen i filmen.

Spillelister

Wimp

Spotify