Orkanger

I dag melder yr.no om skyet hele dagen. 2 grader og svak vind i formiddag, 4 og flau i ettermiddag, og 6 i kveld.

Torsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 2 grader og flau vind natt og morgen, 0 på formiddagen, 4 på ettermiddagen, og 5 grader og svak vind på kvelden.

Fredag meldes det om lettskyet, 1 grad og flau vind natt og morgen, sol og 2 kuldegrader på formiddagen, 6 varmegrader og svak vind på ettermiddagen, og skyet, 8 grader og flau vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere til 2 grader kaldere og svak vind i dag, 2 til 1 grader kaldere og vindstille til svak vind torsdag, og 3 grader kaldere til 1 grad varmere fredag.

I Rindal meldes det om skyet til sne og 1 grad varmere til 2 grader kaldere i dag, 3 til 1 grader kaldere torsdag, og lettskyet til sol og 1 grad kaldere til 3 grader varmere fredag.

I Rennebu meldes det om skyet til sne og 1 til 4 grader kaldere i dag, sne til lettskyet, 3 til 2 grader kaldere og vindstille til svak vind torsdag, og 4 til 1 grader kaldere og vindstille til svak vind fredag.

I Lensvik meldes det om lettskyet til skyet og 1 til 3 grader kaldere i dag, 1 grad kaldere torsdag, og 1 grad varmere til 3 grader kaldere fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 grader varmere til 2 grader kaldere og vindstille til flau vind i dag, 2 grader kaldere til 1 grad varmere og flau vind til lett bris torsdag, og 2 grader kaldere til 2 grader varmere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere til 1 grad kaldere i dag, 2 til 1 grader kaldere torsdag, og 2 grader varmere til 2 grader kaldere fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere og vindstille til svak vind i dag, 1 grad varmere torsdag, og flau vind fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om sanger jeg har hørt en delpå siden mandag. To av dem likte jeg ikke første gang jeg hørte dem, men sommed så mye annet, tok det ikke lang tid før de var festa på hjernen min og nåhar jeg fått sansen for dem. Irriterende nok.

Avicii er enguttevalp født i 1989 i Sverige, som lager irriterende «house»-musikk, og er enav dem som er med på å utvikle – eller ødelegge som jeg liker å si – skikkelighouse. Likevel, med den bluegrass-inspirerte «Hey Brother» har jeg fått bittelitt sansen for ham. Men bare litt,sånn ca en halv promille eller noe slikt. Denne sangen og sangen «Wake Me Up» (beggefra albumet «TRUE» fra 2013), erinspirert av Coen-brødrenes fantastiske «O Brother, Where Art Thou?». Han gikkgjennom seks sangere før han fant Dan Tyminski, som hadde vokalen i The Soggy BottomBoys fra overnevnte film, og sang deres mest populære sang. Sangen bleinteressant nok brukt i en reklame for e-sigaretter.

Pitbull er en cubansk-amerikanskhip pop-er som jeg først fikk kjennskap til da jeg hørte en remix av denlettere fengende og svært irriterende «Gasolina» av Daddy Yankee. På sangen jegtar for meg i dag, har han samarbeidet med Ke$ha (jeg må si hu jobber med desæreste folk, fra geniale The Flaming Lips til Pitbull – av alle mennesker). «Timber» er en fet låt, som jeg hellerikke likte første gang jeg hørte den, akkurat som overnevnte «Hey Brother».Bruken av munnspill på sangen, er inspirert av overnevnte «Wake Me Up».Egentlig ville han ha med Rihanna i stedet for Ke$ha, men hun var opptatt med ålage sangen «Can’t Remember To Forget» med Shakira. Sangen er å finne på EP-en «Meltdown» fra 2013.

Lalla Carlsen var engammel skuespillerinne som egentlig het Haralda Petrea Christensen (og med det navnetkan vi gå ut fra at foreldrene virkelig ønsket seg en gutt), men som ble giftmed kapellmester Carsten Carlsen, og siden ble kjent under navnet LallaCarlsen. I disse dager har én av sangene hennes blitt samplet av en norsk hippop-er som kaller seg Kaveh, og dermed fått en boost igjen. Jeg har ikke så myetil overs for Kavehs versjon, men den originale er svært fengende. Jeg snakkerselvfølgelig om «Kokain» med Carsten Carlsens orkester fra 1930, og de somtrodde at folk var mer anstendige på 30-tallet, får bare høre på denne sangenfor å finne ut at de tar sørgelig feil.

Broken Bells er enindie rock-duo bestående av vokalist James Mercer fra The Shins, og produsentBrian «Danger Mouse» Burton – kjent blant annet fra Gnarls Barkley. I sangen «Holding on for Life», fra albumet «After the Disco» fra 2014, finnerMercer sin indre Barry Gibb, og han gjør en brukbar falsett. Sangen er som enBee Gees-inspirert indie disco-låt, ganske spesiell, men setter seg lett på hjernenom du sovner med radioen på.

Sandra var en tysk «dance»-stjerne,og på sangen «(I’ll Never Be) Maria Magdalena» fra albumet «The Long Play» fra 1985, synger hu omen prostituert som slutter å prostituere seg for å være sammen med mannen hunelsker, men samtidig sier hun at hun aldri kan forandre hvem hun er, og at hunaldri kan elske noen skikkelig på grunn av det. Sangen er samplet av blantandre 2 Unlimited i sangen «Twilight Zone», og minner meg ellers ganske mye omSamantha Foxs «Touch Me» som kom utåret etter, samt Laura Branigans «Self Control» som kom året før. Vi kan velanta at damene på 80-tallet lånte mye fra hverandre, uten nødvendigvis å oppgihvem de var inspirerte av.

Spillelister

Wimp

Spotify