Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 13 grader og flau vind i formiddag, 14 og svak i ettermiddag, og 16 i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet hele dagen. 12 grader og flau vind natt og morgen, 9 på formiddagen, 14 og svak på ettermiddagen, og 18 på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet, 14 grader og vindstille natt og morgen, 10 og flau vind på formiddagen, 17 på ettermiddagen, og skyet og 18 på kvelden.

Mandag meldes det om flau vind hele dagen. Skyet og 13 grader natt og morgen, 12 på formiddagen, lettskyet og 18 på ettermiddagen, og skyet og 16 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om lettskyet til skyet og 2 til 1 grader varmere i dag, 2 grader kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind lørdag, 4 til 3 grader varmere og flau vind søndag, og 3 grader varmere mandag.

I Rindal meldes det om skyet, 4 til 2 grader varmere og vindstille til svak vind i dag, 1 grad kaldere til 5 varmere lørdag, 1 grad kaldere til 5 varmere og vindstille til svak vind søndag, og 3 grader varmere mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet til skyet og 1 grad varmere i dag, skyet til lettskyet, 4 grader kaldere til 3 varmere og flau vind lørdag, 2 til 1 grader varmere og svak vind søndag, og 2 grader kaldere til 1 varmere og svak til flau vind mandag.

I Lensvik meldes det om lettskyet til skyet og 1 grad varmere i dag, sol til lettskyet og vindstille til flau vind lørdag, 2 grader kaldere til 1 varmere søndag, og 1 grad kaldere mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om skyet og 4 grader varmere i dag, 1 til 5 grader varmere lørdag, 1 til 4 grader varmere og flau vind søndag, og skyet og 1 grad varmere til 1 kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om lettskyet til skyet, 3 grader varmere til 1 kaldere og flau vind i dag, 1 grad kaldere til 3 varmere lørdag, 1 grad kaldere til 3 varmere og flau vind søndag, og 2 grader varmere til 1 kaldere og flau til svak vind mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau vind i dag og lørdag, 2 grader varmere og flau vind søndag, og 1 til 2 grader varmere mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en amerikansk neo soul-duo bestående av Danger Mouse og Cee-Lo Green. De har gitt ut to album, og det tredje kommer i høst, og jeg gleder meg fælt. I dag skal det handle om Gnarls Barkley.

«Go-Go Gadget Gospel» er første sang ut, og første spor på debutalbumet, «St. Elsewhere», fra 2006. Sangen sampler «Goin’ Down to Freedom’s Land» av Nicolas Flagello. Sangen er skikkelig gospel og tar helt av. Null problem med å se for meg Mouse og Green i James Brown-gospelprest-stil (tenk «Blues Brothers»), for å si det slik. Sangen kan tolkes til å handle om hvordan jeg-personen er fri for synd og er i ekstase over det og ber andre om å leve syndefritt som ham og feire det de kan. Den kan også tolkes til å handle om at Gnarls Barkley er indie i sin opprinnelige betydning (fra «independent», uavhengig), og hvordan musikken deres er unik. Og det er den jo.

«Crazy» er – som de neste tre sangene – også fra debutplata, og inkorporerer elementer fra «Last Man Standing» av Gianfranco Reverberi fra spagettiwestern-filmen «Viva! Django», oppfølgeren til «Django». Teksten utviklet seg fra en samtale mellom Danger Mouse og Green, da førstnevnte sa at folk ikke tar artister seriøst hvis de ikke er gærne, og så begynte de å diskutere forskjellige måter de kunne få folk til å tro at de var sinnssyke. Sangen handler derfor om å miste vettet og stupe inn i galskap.

«St. Elsewhere» sampler «Geordie» av Trees, og er en generelt herlig, liten sak. Særlig melodisk sett, men teksten er ikke ueffen den heller. Sangen kan tolkes til å handle om at det er slutt mellom jeg-personen og dama. Han er fortsatt glad i henne og savner henne, men er samtidig glad for å ha friheten tilbake, og føler at han trenger litt tid for seg selv og ikke er sikker på følelsene sine. På et mer obskurt nivå, er «St. Elsewhere» litt som ikke å være fornøyd uansett hvor du er (både fysisk og psykisk), og alltid tro at ekte lykke kan man finne et annet sted, så det er bare å fortsette å forflytte seg og lete.

«Gone Daddy Gone» er egentlig en sang skrevet av Gordon Gano og innspilt av Violent Femmes for debutplata deres i 1983. Originallåta inneholder to xylofonsoloer, og det er jo i og for seg ganske kult. Sangen handler for øvrig om det å være ferdig på high school og at kjærligheten (for livet, skolen, kjæresten, hva enn) har forsvunnet. Gnarls Barkleys cover er veldig tro mot originalversjonen, og har til og med en elektronisk versjon av xylofonen. Det kan man like. Alt for få populærlåter med xylofon i i mine øyne.

«Smiley Faces» er sang hvis beskjed er at du må smile, uansett hva som skjer i livet ditt. Mange ganger vil et smil øke andres eller din egen lykke, og sangeren finner forskjellige grunner til å smile tross vanskelighetene han møter.

«Going On» er fra andrealbumet, «The Odd Couple» fra 2008, og Danger Mouses favoritt på plata. Sangen kan tolkes til å handle om at man må fortsette. Hva enn det er, fortsett. Livet, forholdet, arbeidsoppgavene, hva enn. Bare fortsett. Ikke slutt. Det lykkelige forholdet ditt er over og du føler bare fortvilelse? Vel, bli ikke suicidal av den grunn, bare fortsett å leve livet som om ingenting har skjedd. Vær glad, gi faen, kom deg ut av avgrunnen du er på vei ned i, fortere enn svint.

«Run (I’m a Natural Disaster)» er dagens siste sang, og også fra «The Odd Couple». Sangen er en skikkelig psykedelisk soul-låt med gåtefull tekst. Det er ikke klart hvem fortelleren advarer oss mot og ber oss springe fra, men sangen kan tolkes til å advare mot narkotika. Sangen sampler «Junior Jet Set» av Keith Mansfield.

Spillelister

Wimp

Spotify

Les også

Sommeren uten ende