- Er det mulig?

Ja, det er nettopp den tanken som slår oss der vi sitter i en lokal samfunnshussal i Lensvika og feirer Sir Paul sin 75-årsdag og hører noe av verdens beste popmusikk framført, ikke av Beatles, men av noen av landets beste musikere.

Og de må være gode som framfører Paul McCartneys musikk. Det kan fort bli både platt, dårlig og pinlig. Men med Hans Petter Nilsen og hans medspillere, blir det en verdig feiring av Sir Paul sin musikkarriere. Hans Petter Nilsen har den rette Beatles-vokalen, og bandet for øvrig er det bare å bøye seg for. Gunnar Andreas Berg på gitar er til fingerspissene perfekt. Sondre Meisfjord på bass er stødig og leken. Slagverk og rytmer er i de beste hender hos Håkon Mjåset Johansen, Håvard Sterten og Rolv Olav Eide. Og med festiivalgeneral Knut Anders Vestad på tangent, er alt under kontroll.

Med de unge, men likevel så rutinerte og dyktige konferansierene Sanna Mjåset Johansen, Lovise og Sverre Hals blir det nok en festivalopplevelse av det unike slaget i kjent Kibneb-ånd.

I kveld, fredag, fortsetter festivalen med ølsmaking og senere John Pål Inderberg med band i Lensvik samfunnshus. Senere på kvelden kommer Therese Ulvan med bandet Texacola. Lørdag er den populære Fossajazzen i Ingdalsfossen som er blitt festivalens merkevare. På ettermiddagen er det festivalkamp på Åsmyra stadion før festivalen får en pangavslutning med Stage Dolls i Lensvik samfunnshus.

Bare de beste er gode nok til hedre musikeren Sir Paul McCartney. T.v. Gunnar Andreas Berg og Hans Petter Nilsen (gitar og vokal). Foto: Audhild Øye