Orkanger

I dag melder yr.no om sol, 1 grad og svak vind i formiddag, lettskyet, 3 grader og lett bris i ettermiddag, og 1 grad og flau vind i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 1 kuldegrad og svak vind natt og morgen, 3 kuldegrader og flau vind på formiddagen, skyet og 2 grader på ettermiddagen, og 3 grader på kvelden.

Søndag meldes det om skyet hele dagen. 5 grader og laber bris natt og morgen, 2 og flau vind på formiddagen, 6 og svak vind på ettermiddagen, og 5 på kvelden.

Mandag meldes det om skyet hele dagen. 5 grader og lett bris natt, morgen og formiddag, 9 grader og svak vind på ettermiddagen, og 5 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og laber til lett bris i dag, 1 grad varmere og frisk til laber bris lørdag, 2 grader kaldere til 1 grad varmere og lett til frisk bris søndag, og 1 til 3 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 5 til 1 grader kaldere og flau vind i dag, 2 til 1 grader kaldere og svak vind lørdag, lettskyet til skyet og 1 til 2 grader kaldere søndag, og 4 til 1 grader kaldere og vindstille til lett bris mandag.

I Rennebu meldes det om 5 til 3 grader kaldere og liten kuling til frisk bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og laber til frisk bris lørdag, 3 til 1 grader kaldere og laber bris til liten kuling søndag, og lettskyet til regn til skyet, 4 til 7 grader kaldere og lett til laber bris mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og laber bris til svak vind i dag, 1 grad kaldere og flau vind lørdag, skyet til regn, 1 grad kaldere og frisk bris til flau vind søndag, og regn til skyet og 1 grad varmere til 1 grad kaldere mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om lettskyet til skyet og svak vind til lett bris i dag, regn på kvelden, 1 grad varmere og lett bris til flau vind lørdag, regn til skyet, 2 til 1 grader varmere og frisk til lett bris søndag, og 3 til 1 grader kaldere og svak til flau vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere og laber til lett bris i dag, regn på kvelden, 1 til 2 grader varmere og svak vind til laber bris lørdag, 2 til 1 grader varmere og liten kuling til svak vind søndag, og regn til skyet og 1 grad kaldere mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere til 1 grad varmere og frisk til lett bris i dag, 3 til 1 grader varmere og svak vind til laber bris lørdag, 1 til 3 grader varmere og laber til lett bris søndag, og 3 grader varmere til 1 grad kaldere og laber bris til svak vind mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et amerikansk band formet i2001 av Jason «Jake Shears» Sellards på vokal; Scott «Babydaddy» Hoffman påbass, keyboard, vokal og gitar; Ana «Ana Matronic» Lynch på vokal og perkusjon;Derek «Del Marquis» Gruen på gitar; Patrick «Paddy Boom» Seacor på trommer ogperkusjon (han er nå erstattet av Randy «Randy Real» Schrager). Bandnavnetkommer fra en sexstilling mellom to kvinner (tribadisme), og til å begynne medvar det fulle bandnavnet Dead Lesbians and the Fibrillating Scissor Sisters. Idag skal jeg med andre ord ta for meg noen låter av Scissor Sisters.

«Laura» er en sangfra det selvtitulerte debutalbumet «ScissorSisters» fra 2004. I følge bandet selv (uttalt før de spilte sangen på musikkfestivalenGlastonbury) handler den om USAs daværende førstedame, Laura Bush, men samtidighar de sagt (uttalt før de spilte den på en konsert i Brighton Dome) at denhandler om den fabuløse Laura Palmer fra den fantastiske TV-serien «Twin Peaks».Oddsen er stor for at «Laura» er en samling av flere kvinner som lyder navnet.

«Take Your Mama» er ensang som handler om det å fortelle sin mor at man er homofil og å være en ung,homofil mann i et konservativt miljø. Sangen er inspirert av Shears egneerfaringer og moren hans, som han er svært glad i. Sangen kan sies å ha ensørstatsinnflytelse, en «honky tonk»-smak. Dette er fordi Shears satt ogreflekterte og skrev sangen på familiens bondegård i West Virginia. Sangen er åfinne på overnevnte album, samt på lydsporet til spillet «FIFA Football 2005».

«Comfortably Numb» eret cover av en av mine favorittlåter av Pink Floyd (og generelt). Deres versjontilfører sangen et helt annet lydbilde – svært disco, svært camp. David Gilmourog Nick Mason har sagt at de liker den, og Roger Waters gratulerte dem med etgodt cover, så da er alt a-okay i min bok. Sangen handler om en feberopplevelseWaters hadde da han var en liten gutt, som voksen fikk han av og til følelsenigjen, hvor han gikk inn i en delirisk tilstand og følte seg borte fravirkeligheten. Han følte også at hendene hans svulmet opp og ble numne. Dennesangen er også å finne på overnevnte album.

«I Don’t Feel Like Dancin’»er et «svar» på Bee Gees’ sang «You Should Be Dancing». I følge Shears er detteden gladeste sangen om å holde seg inne og føle seg miserabel, og det kan jegsi meg enig i. Sangen er skrevet av Shears, Babydaddy og Elton John – hvor sistnevnteskrev pianodelen. Sangens tempo, arrangement, bruk av falsett og handling hargjort at mange anmeldere har sammenlignet den med Leo Sayers fantatiske «YouMake Me Feel Like Dancing» (mitt beste minne fra «The Muppet Show»), mensbruken av rytmepiano er en referanse til sangen «December, 1963 (Oh, What aNight)» av The Four Seasons. Det er også et segment i sangen som er komponertpå en Commodore 64 ved å bruke SID-chippen i maskina. Sangen er å finne påandrealbumet «Ta-Dah» fra 2006.

Spillelister

Wimp

Spotify