Grissini er tynne, italienske brødpinner. Dette pinnebrødet passer godt til både salater og supper, det kan brukes som et alternativ for vårt tradisjonelle flatbrød, eller bare spises som snacks. Dette brødet er også en fin måte å bruke opp rester på. Du kan nemlig bruke restene som smakstilsetning.

I likhet med meg så er det vel flere som får litt tacoresttilbehør igjen etter fredagstacoen. Jeg har valgt å smaksette deigen med løk, tomat, paprika, og ost.

Pinnebrød

½ pakke gjær

3 dl lunken melk, 37 °C

25 g smør

1 ts salt

6 dl hvetemel

  • Smuldre gjær i melka, tilsett smør, salt og halvparten av melet.

  • Elt dette sammen og spe på med resten av melet til du får en smidig deig. Tilsett restene du ønsker å bruke, og bruk såpass mye mel at deigen slipper kantene på bollen.

  • Hev til dobbel størrelse.

  • Del opp i 12 emner og rull til små boller.

  • Trill ut bollene til lange, tynne brød på cirka 20–25 cm. Legg de på brett.

  • La brødene heve i 20 minutt, før du så pensler dem med vann og drysser over maldonsalt.

  • Stekes på 200 °C i cirka 15 minutt.

Forslag fra tacorestene:

¼ løk/rødløk, finkuttet

5 små tomater, grovkuttet

1 ss paprika, finkuttet

1 ss revet ost, kan sløyfes