Nyhetsmessig agurknytt assosieres med ferietid og medier med kanskje noe magert innhold. Men i dagens matspalte gjør vi maksimalt ut av agurken, og for noen vil det kanskje oppleves som noe nytt med agurk - eller agurknytt.

Agurkgelé

Denne smaker utrolig godt til sjømat.

1 røslig agurk

2 plater gelatin

1/2 dl vann

salt og ferskpresset sitronsaft

Del opp en hel agurk. Ha den i en blender med litt salt og sukker. La dette stå litt, slik at væsken fra agurken begynner å komme ut. Kjør alt sammen i blender til en fin masse. Sil, og mål opp 3 dl agurkjuice.

Så koker du opp 1/2 dl vann, og tilsetter ca 2 dl til agurkjuice. Rør godt inn 2 bløtlagte gelatinplater.

Tilsett resten av agurkjuicen. Sil igjen, og smak til med litt salt, sukker og sitronjuice.

Hell forsiktig på glass og sett i kjøleskap.

Agurkdressing

Agurkdressing smaker utrolig godt til sjømat og spekemat.

1 egg

2 dl solsikkeolje

1/2 ts salt

1 ss dijonsennep

3 ss hvitvinseddik

3 sylteagurk finkuttet

Saft fra ½ agurk

En håndfull frisk koriander

Litt revet agurk

Start med å rive en halv agurk, som blandes med ½ ts salt. La dette væske seg i 20 minutter. Klem så ut alt du klarer av agurksaft.

Ha egg, sennep, hvitvinseddik og sylteagurk i en blender.

Kjør dette sammen, og spe forsiktig med olje i en tynn stråle, til du får majoneskonsistens.

Rør inn agurksaft, og smak til med salt og pepper.

Vend inn koriander og litt revet agurk