Nyhetsmessig agurknytt assosieres med ferietid og medier med kanskje noe magert innhold. Men i dagens matspalte gjør vi maksimalt ut av agurken, og for noen vil det kanskje oppleves som noe nytt med agurk - eller agurknytt.
Agurkgelé
Denne smaker utrolig godt til sjømat.
1 røslig agurk
2 plater gelatin
1/2 dl vann
salt og ferskpresset sitronsaft
Del opp en hel agurk. Ha den i en blender med litt salt og sukker. La dette stå litt, slik at væsken fra agurken begynner å komme ut. Kjør alt sammen i blender til en fin masse. Sil, og mål opp 3 dl agurkjuice.
Så koker du opp 1/2 dl vann, og tilsetter ca 2 dl til agurkjuice. Rør godt inn 2 bløtlagte gelatinplater.
Tilsett resten av agurkjuicen. Sil igjen, og smak til med litt salt, sukker og sitronjuice.
Hell forsiktig på glass og sett i kjøleskap.
Agurkdressing
Agurkdressing smaker utrolig godt til sjømat og spekemat.
1 egg
2 dl solsikkeolje
1/2 ts salt
1 ss dijonsennep
3 ss hvitvinseddik
3 sylteagurk finkuttet
Saft fra ½ agurk
En håndfull frisk koriander
Litt revet agurk
Start med å rive en halv agurk, som blandes med ½ ts salt. La dette væske seg i 20 minutter. Klem så ut alt du klarer av agurksaft.
Ha egg, sennep, hvitvinseddik og sylteagurk i en blender.
Kjør dette sammen, og spe forsiktig med olje i en tynn stråle, til du får majoneskonsistens.
Rør inn agurksaft, og smak til med salt og pepper.
Vend inn koriander og litt revet agurk