Orkanger

I dag melder yr.no om sne hele dagen. 3 kuldegrader og svak vind i ettermiddag, og 1 kuldegrad og laber bris i kveld.

Lørdag meldes det om sne, 2 kuldegrader og laber bris natt og morgen, skyet, 3 kuldegrader og svak vind på formiddagen, lettskyet og lett bris på ettermiddagen, og 4 kuldegrader på kvelden.

Søndag meldes det om skyet, 6 kuldegrader og svak vind natt og morgen, flau vind på formiddagen, sne og 2 kuldegrader på ettermiddagen, og lettskyet og 4 kuldegrader på kvelden.

Mandag meldes det om lettskyet, 6 kuldegrader og flau vind natt og morgen, skyet, 16 kuldegrader og svak vind på formiddagen, og sne og 0 grader ettermiddag og kveld.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere og lett til frisk bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og laber til lett bris lørdag, 2 grader varmere til 1 grad kaldere og laber bris til svak vind søndag, og 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind mandag.

I Rindal meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 til 2 grader kaldere og lett bris til svak vind lørdag, 3 grader kaldere søndag, og 2 grader varmere til 3 grader kaldere og svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om 2 til 3 grader kaldere og flau vind til frisk bris i dag, skyet til lettskyet, 3 til 4 grader kaldere og laber bris til flau vind lørdag, 2 til 4 grader kaldere og liten kuling til flau vind søndag, og 1 grad varmere til 13 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 2 til 1 grader varmere og svak vind til frisk bris i dag, 1 til 2 grader varmere og lett til frisk bris lørdag, skyet til lettskyet og 2 grader varmere til 1 grad kaldere søndag, og lettskyet til regn, 7 til 2 grader varmere og flau vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere i dag, 1 til 2 grader varmere og lett til laber bris lørdag, 2 grader varmere og svak vind til lett bris søndag, og skyet til sne til regn, 7 til 2 grader varmere og svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere i dag, 1 til 2 grader varmere og frisk til lett bris lørdag, skyet til lettskyet, 1 grad varmere og svak vind til lett bris søndag, og lettskyet til regn, 4 til 1 grader varmere og flau vind til laber bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og svak vind til frisk bris i dag, 1 til 2 grader varmere og laber til lett bris lørdag, 1 til 3 grader varmere og frisk bris til svak vind søndag, og 4 til 1 grader varmere og svak vind mandag.

Musikk

I dag skal det handle om ei amerikansk dame som hardnakket prøver å innbille seg selv – og resten av verden – at hu er britisk. Hun er et ikon og en stilskaper innen popmusikk og har blitt kalt «The Queen of Pop». Hun har solgt mer enn 300 millioner plater over hele verden, og er med dette listet i Guinness rekordbok. I følge Recording Industry Association of America (RIAA) er hun den mestselgende kvinnelige rockeartisten i det 20. århundre, og den nest mestselgende kvinnelige artist i USA, bak Barbra Streisand, med 84 millioner solgte album. Hun har gitt ut flere illustrerte bøker for barn, og har spilt i flere filmer, deriblant hovedrollen i musikalfilmen «Evita» fra 1996 som handler om livet til Eva Perón fra hun var 17 og til hun døde. Plateselskapet hennes har gitt ut album av blant andre Alanis Morisette, The Prodigy og Muse. I dag skal det handle om Madonna.

«Holiday» er en sang fra hennes første studioalbum, det selvtitulerte «Madonna» som kom ut i 1983. Sangen var hennes første hit og er en av de mest spilte sangene hennes live. I 2000 lot hun det australske bandet The Avalanches (kjent for blant annet sangen «Frontier Psychiatrist») sample sangens basslinje. Dette var første gang hun tillot noen å sample noe fra verkene hennes.

«Dear Jessie» er å finne på fjerdealbumet «Like a Prayer», og er en sang som jeg i flere år trodde var av hu lille jenta i musikkvideoen og ikke den store, kjente artisten Madonna. Jeg trodde det var to forskjellige artister som tilfeldigvis hadde samme navn, og i en alder av tre år, var jeg på grensa til betatt (så betatt en treåring kan bli i alle fall) av den lille jenta i den flotte musikkvideoen, som vi hadde på en VHS-kassett sammen med Paul McCartneys «We All Stand Together» (som jeg har skrevet om tidligere). Dette er min favorittsang av Madonna, og jeg synes ikke så veldig mye om den mer poppa, trance-baserte versjonen til tyske Rollergirl som kom i 1999. Madonna har selv et cameo i musikkvideoen, som en animert Tingeling-lignende fe. Jeg tror grunnen til at jeg liker denne sangen så godt, er at komposisjonen minner meg om The Beatles, og videoen minner meg om Disneys «Santa’s Workshop», og at det er en veldig fin sang og koselig musikkvideo.

«Frozen» er en sang fra hennes syvende studioalbum, «Ray of Light» fra 1998. En av hennes bedre låter, nesten på høyde med overnevnte «Dear Jessie», i mine ører. Sangen er produsert i samarbeid med William Orbit (som kan være en av grunnene til at jeg liker den så godt, hans verker er fantastiske). Den er en mid-tempo, elektronisk ballade som snakker om et kaldt og følelsesløst menneske.

«Music» er en sang fra det åttende studioalbumet, «Music», som kom i 2000. Det er en electro-pop-låt som handler om musikk og effekten musikk har på folk. Sangen er også et «disco anthem», hvor beaten beordrer folk til å komme seg opp og ut på dansegulvet. Sangen har også en heftig bruk av synthesizere og vocoder.

«Hung Up» er en sang som er å finne på hennes tiende studioalbum, «Confessions on a Dance Floor», som kom i 2005. Det er den siste Madonna-låten jeg likte, og det var også mot alle odds, med tanke på at sangen hun sampler er ABBAs «Gimme! Gimme! Gimme! (A Man After Midnight)», og jeg avskyr ABBAs musikk (og den originale sangen). Madonna skrev selv et personlig brev til Björn Ulvaeus og Benny Andersson for å spørre om lov til å få sample sangen. Dette var andre gang de tillot en slik forespørsel. Sangen skulle egentlig være med på en musikal regissøren Luc Besson skulle skrive for henne, men hun var misfornøyd med manuset og skrapet hele planen, og skrev heller om sangen og tok den med på albumet. Sangen er for øvrig inspirert av 70-tallets disco, hovedsakelig Giorgio Moroder, ABBA og filmen «Saturday Night Fever».

Spillelister

Wimp

Spotify