Orkanger

I dag melder yr.no om 7 grader. Lettskyet og flau vind i ettermiddag, regn og lett bris i kveld.

Tirsdag meldes det om lettskyet hele dagen. 4 grader og laber bris natt og morgen, 1 grad og flau vind på formiddagen, 5 grader på ettermiddagen, og svak vind på kvelden.

Onsdag meldes det om skyet, 4 grader og lett bris natt og morgen, lettskyet, 3 grader og svak vind på formiddagen, 6 på ettermiddagen, og 3 og flau vind på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad varmere, skyet til regn, og vindstille til lett bris i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og flau vind til frisk bris tirsdag, og 1 grad varmere og liten kuling til laber bris onsdag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere til 1 grad kaldere og flau vind til frisk bris i dag, 1 til 2 grader kaldere tirsdag, og skyet, 3 til 1 grader kaldere og flau vind onsdag.

I Rennebu meldes det om skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og frisk bris til liten kuling i dag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere og laber til frisk bris tirsdag, og 3 til 1 grader kaldere og frisk bris onsdag.

I Lensvik meldes det om skyet til regn, 2 grader kaldere og flau til svak vind i dag, laber bris til svak vind tirsdag, og 2 grader kaldere til 1 grad varmere og lett bris til svak vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om skyet til regn, 2 grader varmere til 2 grader kaldere og flau til svak vind i dag, 1 til 2 grader varmere og laber bris til svak vind tirsdag, og 1 til 2 grader varmere og lett bris til svak vind onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 2 grader kaldere og svak vind i dag, 1 grad varmere og laber bris til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere og frisk bris til svak vind onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og vindstille til laber bris i dag, 1 grad varmere og svak vind til frisk bris tirsdag, og 1 grad varmere og frisk til laber bris onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om neste oppfølger tilsamlealbumet jeg skrev om i forrige uke, dette albumet er hakket bedre enn detforrige jeg skrev om, og er – som det forrige – proppfull av skamgode låter fra90-tallet. I dag skal jeg ta for meg noen sanger fra Absolute Music 16 som kom ut i 1996.

Babylon Zoo er en britiskrockegruppe med Jas Mann som frontfigur, og her er de representert med sangen «Spaceman», som var blant de mest solgtesinglene i 1996. Låten toppet listene i 23 land, deriblant Norge, og var med ien reklame for Levi’s jeans. Den var også en av de raskest selgende av endebutant i Storbritannia. Sangen er også å finne på albumet «The Boy with the X-Ray Eyes» fra 1996,og er covret av blant andre Katie Melua og The Kovenant.

Luniz var enamerikansk hiphop-duo fra Oakland, California, som tidligere het The LuniTunes.De er representert her i dag med sangen «IGot 5 On It» fra albumet «OperationStackola» fra 1995. Frasen «I got 5on it» vil si å betale halvparten av en dime-bag ($10) med marijuana med enannen person. Sangen sampler Club Nouveaus «Why You Treat Me So Bad», Kool andthe Gangs «Jungle Boogie», og Audio Twos «Top Billin’», mens instrumentalversjonenav sangen ble samplet av blant andre Puff Daddy og R. Kelly i sangen «SatisfyYou».

Bel Canto er en elektronika-gruppefra Tromsø bestående av Anneli Drecker og Nils Johansen og Andreas Eriksen, førvar også Geir Jenssen med, men han sluttet, og er i dag mer kjent forsoloprosjektene Bleep og Biosphere. De turnerte med DumDum Boys på SirkusMidgard-turneen i 1994. Denne turneen ble så til dokumentaren «Stein ogStjerner». Sangen jeg tar for meg i dag, er «Rumour», fra albumet «MagicBox» fra 1996, som kom på åttendeplass på Billboard-lista for Dance Music /Club Play Singles. Sangen handler om rykter, kjærlighet og det å føle seg «blue»(nedfor, deppa). «Blue is a state of mind/ blue makes you colour-blind».

Peltz var et norskrockeband startet av Morten Abel i 1994, som et parallellprosjekt til TheSeptember When. Abel sto selv for gitar og vokal, og hadde med seg KjetilNetteland på bass og Espen Noreger på trommer. Sangen «Out of Flames» er å finne på albumet «Coma», fra 1996, det eneste de gav ut, før Abel startetsolokarrieren sin. Sangen er en av de flotteste jeg vet, og Abel viser at hanvirkelig kan traktere gitaren, med det herlige og gjenkjennelige gitarriffet.Sangen er også å finne i akustisk utgave på Abels samlealbum «Morten Abel» fra 2004. «And everybody knows where I come from / Outof flames / Everybody knows my name».

Everything But The Girl varen britisk duo bestående av ekteparet Tracey Thom (vokal og gitar) og Ben Watt(keyboard, gitar og vokal). Med sangen «Missing»– remikset av Todd Terry – ble de umåtelig populære, i alle fall den remiksen,som kom på flerfoldige lands lister i 1994. «Missing» er å finne som andresingel fra albumet «Amplified Heart»fra 1994, og den remiksede versjonen er å finne som singel og på samlealbumet «Like the Deserts Miss the Rain» fra2003. Tittelen er en linje fra sangen. Sangen handler om å savne en gammel vennsom har forsvunnet, ikke bare ut av livet ditt, men generelt er sporløstforsvunnet, samt minnene man har fra tiden med den personen. Jeg-personenfinner det vanskelig å fortsette livet, og tapet hun føler, blir gjort verre avat hun ikke aner hvorfor eller hvor vedkommende forsvant, hvor vedkommende ernå, og om vedkommende i det hele tatt lever.

Pogo Pops er et popbandfra Bergen ledet av Frank Hammersland. De gav ut fire album med melodiøspoprock på nittitallet. På albumet «Surf»fra 1996, finner vi sangen «My MindExplodes» med Helen Eriksen på herlig saksofon. Sangen handler omforelskelse og kjærligheten og de andre følelsene en mann har for en kvinne haner glad i.

Skee-Lo er enamerikansk rapper som er best kjent for låta «I Wish» fra albumet med samme navn som kom i 1995. Det meste avsangens instrumental er samplet fra Bernard Wrights «Spinnin’», samt at det ernoe vokal samplet fra Malcolm McLarens «Buffalo Gals». Det er også lyriskeallusjoner til «For What It’s Worth» av Buffalo Springfield. Sangen fortellerom at han ønsker å bli sammen med ei jente, men hun er ikke like interessert dahan ikke er hennes type. Han ønsker at han var mer som kjæresten hennes; høyereog en basketballspiller. Han ønsker seg også en bedre bil – en 1964-modell aven Chevrolet Impala.

Robert Miles er enitaliensk DJ som er en av de store innen dream trance og house. Sangen «Children» fra albumet «Dreamland» fra 1996, er en house /chillout-låt basert på akustisk gitar-akkorder og synthesizer-effekter, somsenere fikk et pianotema på toppen, og ble til den herlige sangen vi kjenner idag. Sangen solgte over 350.000 kopier over hele Europa i løpet av de førsteukene, og toppet mange lister, deriblant Euro Top 100-lista i 13 uker på rad i1997, da hadde den solgt 5 millioner kopier.

Spillelister

Wimp

Spotify