«Kate & Leopold» er en amerikansk romantisk komedie fra 2001. Den starter i 1876, hvor prins Leopold Mountbatten, hertug av Albany (Hugh Jackman), er en dagdrømmer, noe hans strenge onkel Millard ikke akkurat tolererer. Han forteller nevøen sin at han må skjerpe seg og gifte seg med en rik, amerikansk kvinne, siden de er tomme for penger. Leopold svarer at han er mer interessert i vitenskap.

En dag møter han Stuart, en litt merkelig fyr, som hopper ned fra en bro. Leopold hopper etter for å redde ham, og havner i en portal som tar ham til fremtiden. Først tror han at han er kidnappet, men Stuart forteller ham hva som har skjedd, og at han ikke må forlate leiligheten før han kan bli sendt tilbake.

Når Stuart skal ut med hunden sin, faller han ned en heissjakt og blir etter hvert sendt til et polstret rom for å snakke om Leopold og tidsreiser. Stuarts eks, Kate (Meg Ryan), kommer innom leiligheten for å hente en stylus hun glemte, og møter Leopold, som blir interessert i den kyniske og ambisiøse damen. Kate avviser ham, og sier han må gå tur med hunden, og etter hvert møter han broren hennes, før Leopold og Kate faller for hverandre, men gleden er kortvarig.

Stuart rømmer fra galehuset, og sender Leopold tilbake til sin egen tid. Samme natt skal Kate bli forfremmet, men Stuart og hennes bror får tak i henne før det, og viser henne en overraskende plansje fra 1876. Dette får henne til å følge etter Leopold. Og det viser seg å være i siste liten, for Leopold skal akkurat til å annonsere at han gifter seg med en annen …