Orkanger

I dag melder yr.no om skyet hele dagen (dette stemmer dårlig allerede, med tanke på at det er delvis skyet klokken 09:37 og regn 11:48). 15 grader og flau vind i formiddag, 16 i ettermiddag, og 17 og svak i kveld.

Torsdag meldes det om skyet, 15 grader og flau vind natt og morgen, lettskyet og 13 på formiddagen, 16 og svak på ettermiddagen, og skyet og 20 på kvelden.

Fredag meldes det om regn, 17 og flau vind natt og morgen, 15 og svak på formiddagen, lettskyet og 16 på ettermiddagen, og 17 på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om lettskyet til torden og 2 grader kaldere til 2 varmere torsdag, og 1 grad kaldere fredag.

I Rindal meldes det om skyet til lettskyet og 2 til 1 grader varmere i dag, lettskyet til torden, 1 grad kaldere til 4 varmere og vindstille til lett bris torsdag, og regn til lettskyet og 2 til 1 grader kaldere fredag.

I Rennebu meldes det om regn til skyet og flau vind i dag, 3 grader kaldere til 4 varmere torsdag, og regn til lettskyet og 3 til 2 grader kaldere fredag.

I Lensvik meldes det om regn til skyet, 1 grad kaldere og svak vind til lett bris i dag, 1 grad kaldere torsdag, og 1 grad kaldere og lett bris til flau vind fredag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere i dag, lettskyet til torden og 1 grad kaldere til 4 varmere torsdag, og 1 grad kaldere til 1 varmere fredag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad varmere til 2 kaldere i dag og torsdag, og 1 grad kaldere til 1 varmere og lett bris til svak vind fredag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 grad varmere og flau vind torsdag, og 1 grad varmere fredag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en guilty pleasure igjen. Dagens artist startet karrieren i «The Mickey Mouse Club» en gang på nittitallet sammen med andre artister som Britney Spears og Justin Timberlake, og på den tiden ble hun omtalt som «Den lille jenta med den store stemmen», og slo i 1999 gjennom med et selvtitulert album. Hun er en amerikansk popartist med latinamerikansk bakgrunn og har sammenlagt solgt over 42 millioner album. Stemmen hennes kan klassifiseres som koloratursopran. I dag skal det handle om Christina Aguilera.

«Genie in a Bottle» er låta hu slo gjennom med fra det selvtitulerte debutalbumet som kom i 1999. Legenden om ånden i lampen er velkjent, og handler om at man finner en gammel oljelampe, gnir på den og vips kommer det en ånd ut som gir deg tre ønsker, men være oppmerksom på at med ånder og andre ønskeoppfyllere må man være meget spesifikk når det kommer til ønsket, for å få nøyaktig det du vil ha. Sangen bruker historien som en seksuelt ladet metafor, som impliserer at jenta vil reagere når du tar på henne på den rette måten. Dette gjorde at sangen skapte kontroverser når den ble utgitt, da den 19 år gamle jenta virket litt ung til å synge slike sanger. Spesielt siden musikkens målgruppe var unge jenter.

«Lady Marmalade (feat. Lil’ Kim, Mya & Pink)» er en sang fra soundtracket til filmen «Moulin Rogue!» fra 2001, var opprinnelig en sang som først ble innspilt av disco-gruppa The Elevent Hour, så ble den spilt inn av Patti LaBelle, som gjorde den til et vilt fest-theme, før Missy Elliott produserte en ny versjon av sangen i 2001 i forbindelse med filmen. Nyversjonen av sangen ble svært populær, fant et nytt publikum, og vant Grammy-prisen for «Best Pop Collaboration With Vocals» samme år. LaBelle godkjente sangen og sa at hun elsket den. Sangen er inspirert av de prostituerte i New Orleans gater.

«Fighter» er en herlig sang fra fjerdealbumet, «Stripped», fra 2002. Sangen er skrevet for å reflektere hvem Aguilera er. Hun vokste opp i et ustabilt og voldelig hjem med en far som slo både henne, moren og søsteren, og hun følte seg ikke trygg. Hun begynte å skrive sanger og tekster da hun var femten, og i ettertid har hun sagt at det en måte å få ut alle følelsene hun satt inne med, som en slags terapi. Hun ble ertet og utstøtt på skolen på grunn av hennes pasjon for musikk, og lærte å bli smartere og sterkere. I tillegg handler sangen til dels om faren hennes, som ikke brydde seg særlig om henne før hun ble berømt.

«Beautiful» er også fra «Stripped», og forteller oss at vi er alle vakre, uansett hva vi har gjort og hvordan vi ser ut. Sangen er skrevet av Linda Perry, som var medlem av gruppa 4 Non Blondes (som vi alle kjenner – eller i alle fall bør kjenne – til, takket være hitlåta «What’s Up»). Da Perry først møtte Aguilera kom de ikke overens, da Perry fornærma henne med å si «Everyone knows you can sing, but it's not convincing emotionally». Likevel ønsket Aguilera å jobbe med henne, siden Perry hjalp P!nk med å revitalisere karrieren sin. Sangen ble spilt inn mens Aguilera gråt etter å ha snakket om de fæle årene med faren sin, og det gir den noe ekstra. Sangens budskap er at du bør akseptere deg selv for den du er, og ikke forandre det fordi noen ikke liker hvem du er. Sangen og musikkvideoen er også en av de fineste jeg vet av. «I am beautiful no matter what they say / Words can't bring me down»

«Dirrty (feat. Redman)» er en annen sang fra fjerdealbumet som jeg liker godt, og dagens siste. Musikkvideoen spiller veldig på sex og er veldig heit, og sangen fikk ikke mye tid på lufta, men jeg liker den godt. Kanskje på grunn av Redman, hvem vet? Den ekstra «r»-en i tittelen er satt der med vilje, på samme måte som Nelly gjorde med «Hot in Herre» og Chingy gjorde med «Right Thurr». Dette er for å fremheve tittelen, og ikke for å kødde med stavekontrollen.

Spillelister

Wimp

Spotify