I dag har jeg valgt en god og søt, italiensk variant med ricotta som egner seg godt til en god og kraftig kaffe, eller noe søtt og godt i glasset. Ricotta er en ferskost og en kremost som er litt syrlig og nøytral i smaken. Her kan du fritt eksperimentere med smaksatte kremoster om du ønsker, men disse norske kremostene er litt søtere, så om du bytter ut ricottaen, bør du redusere sukkermengden noe.
Du trenger
4 egg
100 g brunt sukker
400 g ricotta (eller kremost nøytral eller med smak om du ønsker)
250 g hvetemel
Revet skall av ½ sitron
2 ss likør, gjerne med sitrussmak
1 dl melk
1 ts bakepulver
1 ts vaniljepulver
Slik gjør du det
Pisk eggedosis av egg og brunt sukker.
Rør ost, melk, revet sitron, og likør til en glatt masse i en bolle. Vend det forsiktig inn i eggedosisen.
Sikt mel, bakepulver, og vaniljesukker inn i blandingen. Vend dette forsiktig sammen.
Smør en rund kakeform med høye kanter – eller en liten brødform – med smeltet smør, og dryss litt mel i formen. Fyll formene cirka 3/4 fulle og stek i cirka 15 minutt på 175 °C.