Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet (med andre ord, tror jeg yr må oppdatere seg litt, for det regner da vitterlig ganske greit ute), 4 grader og svak vind i formiddag, 9 i ettermiddag, og regn, 6 og stiv kuling i kveld.

Tirsdag meldes det om sludd, 3 grader og lett bris natt og morgen, regn, 2 og svak på formiddagen, lettskyet, 4 og flau på ettermiddagen, og klarvær, 3 og svak på kvelden.

Onsdag meldes det om klarvær hele dagen. 1 kuldegrad og flau vind natt og morgen, 6 og stille på formiddagen, 2 varmegrader og lett på ettermiddagen, og svak på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om lettskyet til sludd, 1 grad varmere til 3 kaldere og flau vind til sterk kuling i dag, sne til klarvær, 2 til 3 kaldere og lett til stille tirsdag, og 4 til 1 kaldere og flau til laber onsdag.

I Rindal meldes det om lettskyet til sludd og 1 til 3 grader kaldere i dag, sne til klarvær, 2 kaldere og laber til flau tirsdag, og 5 til 1 kaldere og flau til svak onsdag.

I Rennebu meldes det om sol til sne, 1 til 3 grader kaldere og flau vind til liten kuling i dag, sne til klarvær, 3 til 5 kaldere og laber til flau tirsdag, og 5 til 3 kaldere og stille til laber onsdag.

I Lensvik meldes det om 2 grader varmere til 2 kaldere og lett bris til stiv kuling i dag, 1 kaldere og laber til svak tirsdag, og 1 kaldere til 3 varmere og flau til lett onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 2 grader varmere til 2 kaldere og laber bris til liten kuling i dag, 1 kaldere tirsdag, og 2 kaldere til 2 varmere og stille til svak onsdag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader varmere til 2 kaldere og laber bris til stiv kuling i dag, 1 kaldere tirsdag, og 2 til 1 kaldere og flau til lett onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og flau vind til liten kuling i dag, og 1 varmere onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om et britisk rockeband som gikk fra å spille psykedelisk rock til boogie rock og andre former for rock. De ble startet som The Spectres i Lancaster i 1962, prøvde ut en haug med forskjellige folk, før de i 1967 så ut til å bestemme seg og relanserte seg med nytt navn, nemlig The Status Que (Status Que fra 1969).

Dagens første sang er den lett psykedeliske «Ice in the Sun» fra debutplata «Picturesque Matchstickable Messages from the Status Quo» fra 1968. Selv hørte jeg den første gang på ei samleplate med psykedelisk syrerock som var med et Uncut-magasin som jeg kjøpte for en del år siden. Sangen har blitt brukt i mang en iskrem-reklame i Tyskland opp gjennom årene, og kan tolkes til å handle om en fyr som smelter hver gang dama hans kommer og er nær ham.

«Pictures of Matchstick Men» er også fra debutplata, og var den første Status Quo-låta jeg hørte – og forelsket meg i. Dette på ei samleplate med 70-tallsmusikk (det til tross for at singelen kom i 1967), hvis navn unnslipper meg i farten, men det er uansett ikke så viktig (var det «Stars of the 70s» mon tro?). Sangen var for øvrig deres eneste som kom inn på Billboard-listene i USA. Det finnes to versjoner av sangen, en mono og en stereo. Mono-versjonen er den klart beste, fordi den har den psykedeliske wah-wah-effekten mellom versene, noe som dessverre mangler i stereo-versjonen. Francis Rossi skrev for øvrig sangen da han satt på toalettet, noe han ofte gjorde kun for å slippe unna sin daværende kone og svigermor. Sangen handler om at eks-kona er fæl mot ham, og at han angrer på ekteskapet. Fyrstikkmennene som refereres til i sangen, er for øvrig bilder av L. S. Lowry.

«Rockin’ All Over the World» er en låt av John Fogerty fra det selvtitulerte andrealbumet hans fra 1975, greit nok covret av Status Quo, og er også tittellåta på deres tiende album, «Rockin’ All Over the World», fra 1977. Sangen handler om livet til en musiker som bringer rocken til massene, noe både Fogerty og Quo kan kjenne seg igjen i.

«Whatever You Want» er tittellåta fra deres tolvte studioalbum, fra 1979. Sangen ble for øvrig mikset inn i en låt av Scooter, nemlig «Jump That Rock (Whatever You Want)» fra albumet «Jumping All Over the World – Whatever You Want» fra 2008, samt er brukbart kjent her til lands via D.D.E.s trønderske oversettelse, «Ka e det du vil». Sangen er skrevet av gitarist Rick Parfitt og keyboardist Andrew Bown, som ble dritings mens de skrev den. Etter å ha skrevet den, tok Bown den med opp for å gjøre den mer Quo-ish. Han fjernet noen akkorder, og vips, instant hit! Sangen har også blitt brukt i utallige reklamer for å selge ting. Sangen sies å handle om Parfitts to beste venner, Frankie og Davie. Han elsket dem så mye at han sa til dem at de kunne få hva enn de ville, men den kan også tolkes til å handle om en «golddigger».

«In the Army Now» er tittellåta fra deres syttende studioalbum, fra 1986. Sangen er et cover av en låt fra 1981, opprinnelig gjort av den sørafrikansk-fødte, nederlandske duoen Rob & Ferdi Bolland (som samarbeidet med Falco for den internasjonale hit-låten «Rock Me Amadeus»). Det går rykter om at Slades vokalist, Noddy Holder, synger linja «Stand up and fight», men det stemmer ikke. Krigen det synges om i sangen, er sannsynligvis Vietnam-krigen, grunnet linja «Smiling faces on the way to 'Nam, but when you get there no one gives a damn». Sangen kan for øvrig sies å være en anti-krigs-sang, da linja «Your finger's on the trigger but it don't seem right» referer til at du er i militæret i krigen for å ta ut motstanderen, men det føles stort sett alltid feil å ta et annet liv.

Spillelister

Wimp

Spotify