Egentlig er det ikke mer heller. For dette er en farse eller komedie der alt vikles inn i hverandre.

Det starter med det unge paret Georg (Kristoffer Hivju) og Gina (Janne Heltberg Haarseth) som har en sjalusiscene – ikke uten grunn – i Gina sin leilighet. For hva skal Georg egentlig tro når det dukker opp store mannstøfler, blomsterbuketter og konfektesker i fleng. Ikke blir det bedre når Gina får mistenkelige telefonanrop fra en mannsperson heller. Men når Gina bedyrer sin uskyld og troskap kan ikke Georg annet enn å fri til henne han elsker over alt på denne jord.

I Eventyrveien holder Siri (Janne Kokkin) og Philip (Harald Brenna) til. Det tilårskomne ekteparet er akkurat passe lei av hverandre. Mens Siri aller helst ser Philip vel av gårde på golfbanen, ser Philip kona helst i kirka. Det er ikke tvil om at paret irriterer hverandre samtidig som de begge mistenker hverandre for å ha utenomekteskapelig ting på gang. Paret står perfekt til hverandre. Harald Brenna er absolutt gull verdt som den litt elegante og småforvirrede Philip, mens Janne Kokkin er den perfekte husfrua som egentlig ikke kjeder seg så rent lite.

Forviklingene starter da Georg plutselig dukker opp i Eventyrveien overbevist om at det er her Gina sine foreldre bor. Hvordan kunne han vite at det er nettopp her Gina sin elsker bor? Når Gina litt senere dukker opp i den forvisning at elskerens kone er i kirka, blir det forviklinger til gagns. Ingen skjønner noe bortsett fra Gina som har viklet seg inn i et virvar av løgner og fortielser.

Og slik går søndagen sin gang med ulykkelige Gina som egentlig vil gifte seg med Georg, Georg som for alt i verden vil beskytte Gina overfor det han tror er ufølsomme foreldre, Siri som etter hvert avkler mannen sine løgner og utroskap, men som velger å spille sine kort glitrende og stakkars Philip som mister glansen som både elsker og ektemann.

Alt er relativt, men stykket er en klassisk komedie. Det blir glitrende spilt av fire skuespillere som kler rollene sine. Georg er den litt uvørne og umodne, Gina er den lekne og eventyrlystne, Philip er den litt hovne og etter hvert hjelpeløse, mens den som blir forrådet, Siri, er den som til slutt tar hele kontrollen. Og publikum, ja de får seg en god og herlig latter. For dette er en sann fornøyelse. Og takk for det.

Audhild Øye