Orkanger

I dag melder yr.no om lett bris hele dagen. Skyet og 8 grader i formiddag og ettermiddag, lettskyet og 9 i kveld.

Lørdag meldes det om regn, 6 grader og flau vind natt og morgen, skyet og 4 på formiddagen, regn, 8 og lett bris på ettermiddagen, og svak vind på kvelden.

Søndag meldes det om regn, 8 grader og svak vind natt og morgen, lett bris på formiddagen, lettskyet og 10 på ettermiddagen, og skyet på kvelden.

Mandag meldes det om regn, 7 grader og flau vind natt og morgen, 8 og svak på formiddagen, skyet og 10 på ettermiddagen, og lettskyet på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 1 grad kaldere i dag, 2 til 1 grader kaldere lørdag, 2 grader kaldere søndag, og 2 til 1 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 1 grad varmere og lett bris til flau vind i dag, 1 grad kaldere lørdag, 1 til 2 grader kaldere og svak vind til laber bris søndag, og 2 grader kaldere til 1 varmere mandag.

I Rennebu meldes det om regn til lettskyet, 3 til 2 grader kaldere og svak vind i dag, 4 til 2 grader kaldere lørdag, 4 til 1 grader kaldere søndag, og skyet og 3 til 2 grader kaldere mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere i kveld, 2 grader varmere og svak vind til lett bris lørdag, 1 grad varmere til 1 kaldere og lett bris søndag, og 1 grad kaldere og svak vind til lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 grad kaldere og svak vind i dag, 1 grad varmere lørdag, og 1 grad varmere til 1 kaldere mandag.

På Krokstadøra meldes det om 1 grad kaldere i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere lørdag, 1 grad kaldere søndag, og 1 grad kaldere til 1 varmere og svak vind til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og svak vind til lett bris lørdag, 1 grad kaldere og lett bris søndag, og 1 grad varmere og svak vind mandag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om musikk fra før min fødsel, men som jeg fortsatt er veldig glad i. Det er soul, det er blues, det er R&B (altså, rhythm and blues, ikke de kontemporære greiene som småjentene hører på i disse dager), det er tidlig rock ‘n roll … Med andre ord, bare gode greier.

Marvin Gaye var en amerikansk sanger, komponist, musiker, musikkarrangør og produsent som levde fra 1939 til 1984. Hans sjangere var pop, soul og R&B, og han ble svært berømt i løpet av 60- og 70-tallet som musiker hos Motown. Hans død var plutselig og svært tragisk, da han ble skutt av sin egen far. Dagens første sang, er den jeg liker best, nemlig «I Heard It Through the Grapevine». Sangen er å finne på albumet «In the Groove» fra 1968. Sangen ble skrevet av Norman Whitfield og Barrett Strong for Motown i 1966, og opprinnelig innspilt av Smokey Robinson & the Miracles samme år. Gayes versjon er derimot den mest kjente. Sangen handler om en mann som finner ut fra andre at dama hans er utro mot ham. Han spør så hvordan det er mulig at han finner det ut fra andre i stedet for fra henne.

Neste sang ut er «How Sweet It Is (To Be Loved By You)» fra albumet med samme navn fra 1965. Sangen er skrevet av Brian Holland, Lamont Dozier og Eddie Holland, og er inspirert av Jackie Gleasons varemerkelinje, «How sweet it is!». Sangen var blant annet å finne i filmen «American Pie» fra 1999. Hva sangen handler om er jo ganske selvforklarende, men for de som ikke klarer å tolke det selv, så kan vi jo si at den handler om en person som er takknemlig for at han blir elsket av en annen.

Den siste sangen av Gaye jeg tar for meg, er «Ain’t No Mountain High Enough» fra albumet «United» fra 1967, som han gjorde sammen med Tammi Terell. Senere ble den på ny en hit da Diana Ross gjorde den i 1970. Hun hadde tidligere gjort den som en duett med The Temptations da hun var med i The Supremes. Sangen er blant annet brukt i filmen «Remember the Titans» fra 2000. Sangen handler om at når du virkelig elsker noen, så er ingen hindringer for høye til at de klarer å stå i mot deg og din kjærlighet.

Otis Redding er nestemann ut, og var en innflytelsesrik soulartist fra USA som levde fra 1941 til 1967, da han døde i en flystyrt. «(Sittin’ On) the Dock of the Bay» er en sang fra albumet «The Dock of the Bay», som kom ut i 1968, det første av albumene hans som kom ut etter hans død. Sangen er skrevet av Redding og gitaristen Steve Cropper (kjent fra blant annet Booker T and the M.G.’s og The Blues Brothers), og ble spilt inn i 1967, bare dager før hans død. Sangen handler om hvordan Otis dro til San Francisco for å spille, og ble påbegynt da han satt på en husbåt i Sausalito, på den andre siden av bukten fra San Francisco, og så på båter legge til og dra igjen. Når den ble innspilt, hadde han ikke et sistevers klart, så han plystret det i stedet. Cropper likte det så godt at han lot det bli.

«Nobody Knows You (When You’re Down and Out)» sto skrevet på toalettet i kjelleren i huset hvor min far vokste opp. Blant mye annet, så klart. Jeg vokste opp med skriften på veggen og levde med det lenge før jeg hørte sangen. En bluesstandard skrevet av Jimmy Cox i 1923, som forteller om en kar som en gang var millionær under forbudstiden. Den reflekterer på den flyktige naturen til materiell rikdom, og vennskapene som kommer ut av det. Redding – som en av mange – spilte den inn, og den var også å finne på albumet «The Dock of the Bay».

Van Morrison er sistemann jeg tar for meg i dag, og er født i 1945, heter egentlig George Ivan Morrison, og er en sanger og låtskriver fra Belfast, Nord-Irland, og den eneste jeg tar for meg i dag som fortsatt er i live. Han mestrer flere instrumenter, inkludert gitar, munnspill, trommer og saksofon. Musikken hans kategoriseres som en blanding av folk rock, scat og blues, med irske og keltiske innflytelser. Han er viden kjent som en av de mest uvanlige og influerende vokalistene i historien til rock ‘n roll. I 1967 gav han ut albumet «Blowin’ Your Mind» hvor vi finner dagens sang, nemlig «Brown Eyed Girl». Sangen het egentlig «Brown Skinned Girl» og handlet om et forhold mellom en hvit og en farget, men Morrison endret det for at den skulle bli bedre likt av radiostasjonene. Noen stasjoner bannlyste den likevel, på grunn av linja «Making love in the green grass». Låta var en hit under «The Summer of Love», men Morrison ville ikke ha noe med det å gjøre, og ble forskrekket da han så at albumet ble gitt ut med et psykedelisk cover. Sangen ble svært kommersiell, noe Morrison ikke likte, fordi han prøvde å unngå det kommersielle. På den måten ble «Brown Eyed Girl» hans nemesis.

Spillelister

Wimp

Spotify