«Logan» er den siste solofilmen hvor Hugh Jackman spiller rollen som mutanten Wolverine, en rolle han har hatt gjennom ti filmer.

Filmen er satt til 2029, og det er nesten ikke mutanter igjen på jorda. Bare noen få, som Wolverine, professor Charles Xavier (Patrick Stewart), albinoen og mutantsøkeren Caliban, og lille Laura, bedre kjent som X-23 (Dafne Keen). Laura er en spansktalende pike, og den klonede datteren av Wolverine. Som navnet tilsier er hun én av mange.

Logan på sin side, har påtatt seg omsorgen for professoren, som sliter med anfall som gjør at han mister kontrollen over kreftene sine, mens livet hans sakte ebber ut. De holder til ved den mexicanske grensen, men Logans forsøk på å gjemme seg fra samfunnet, blir problematisk når han først møter X-23.

Han er først uvillig til å hjelpe henne, men etter mye om og men (og heseblesende actionsekvenser), krysser de i USA på vei mot North-Dakota, hvor det visstnok er mange andre mutantbarn som skjuler seg, og derfra skal de videre til Canada.

Men hakk i hæl på de flyktende mutantene, finner vi klonen X-24, som ikke har noen problemer med å ta livet av «far», samt den skruppelløse mannen bak X-23 og X-24 – Donald Pierce, sikkerhetssjef for Transigen (de som laget klonene) og lederen av den militante gjengen Reavers, som står klare for å gjøre det Donald beordrer.

Alt i alt, en av de beste mutantfilmene som er laget. På min liste; høyt der oppe sammen med «Deadpool».