Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet hele dagen. 2 kuldegrader og svak vind i ettermiddag, 2 varmegrader og laber bris i kveld.

Lørdag meldes det om lettskyet, 2 kuldegrader og svak vind natt og morgen, sne og 3 kuldegrader på formiddagen, 2 og flau vind på ettermiddagen, og 1 kuldegrad og laber bris på kvelden.

Søndag meldes det om sne hele dagen. 3 kuldegrader og laber bris natt og morgen, 2 og lett bris på formiddagen, 1 kuldegrad og laber på ettermiddagen, og 0 grader og lett bris på kvelden.

Mandag meldes det om sne, 2 kuldegrader og lett bris natt og morgen, 3 og svak vind på formiddagen, 1 og svak vind på ettermiddagen, og sludd og 0 grader på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om lettskyet til sludd, 3 til 1 grader varmere og lett til laber bris i dag, skyet til sne og 3 grader varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere og frisk til lett bris søndag, og 1 grad varmere og laber bris til svak vind mandag.

I Rindal meldes det om lettskyet til regn, 1 grad kaldere og flau vind til lett bris i dag, sne til sludd og 4 til 1 grader varmere lørdag, 1 til 2 grader varmere søndag, og sne, 1 grad varmere til 1 grad kaldere og svak vind mandag.

I Rennebu meldes det om lettskyet, 1 til 4 grader kaldere og flau til svak vind i dag, 1 grad kaldere til 1 grad varmere og flau vind til lett bris lørdag, 2 til 1 grader kaldere søndag, og sne, 1 til 3 grader kaldere og lett bris til flau vind mandag.

I Lensvik meldes det om skyet til sludd, 4 til 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 4 til 2 grader varmere og svak vind til frisk bris lørdag, regn til sludd til lettskyet, 4 til 2 grader varmere og laber bris til liten kuling søndag, og sludd til regn, 4 til 2 grader varmere og lett bris mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om regn til sludd, 5 til 2 grader varmere og laber bris i dag, skyet til sludd til sne og 4 til 2 grader varmere lørdag, sludd til sne, 4 til 1 grader varmere og laber bris til svak vind søndag, og sludd til regn, 2 til 4 grader varmere og flau til svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om skyet til sludd, 4 til 1 grader varmere og lett til laber bris i dag, 3 til 2 grader varmere og flau vind til frisk bris lørdag, sne til lettskyet, 3 til 1 grader varmere og laber til frisk bris søndag, og sne til sludd til regn, 3 til 1 grader varmere og laber til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 2 grader varmere og lett til laber bris i dag, 2 til 1 grader varmere lørdag, sne til lettskyet, 1 til 2 grader varmere og laber til frisk bris søndag, og 1 til 2 grader varmere mandag.

Musikk

I dag skal det handle om behagelig popmusikk fra to band frahenholdsvis Sverige og Minnesota.

Owl City er etamerikansk elektronikaprosjekt fra Minnesota startet i 2007, et av flere slikeprosjekter av singer-songwriter og multi-instrumentalist Adam Young. Hanstartet Owl City mens han eksperimenterte med musikk i foreldrenes kjeller. Hanfikk fanbase på nettstedet MySpace, før han fikk platekontrakt med UniversalRepublic i 2008. I 2009 kom debutalbumet «OceanEyes» og det er her vi finner sangene vi tar for oss i dag.

«The Bird and the Worm»er en veldig søt sang som alltid får meg i godt humør, og den kan tolkes til åvære en søt og glad versjon av «Romeo & Julie». Og så finner vi denfantastiske linja «With fronds likethese, who needs anemones» her.

«Hello Seattle» eregentlig fra EP-en «Of June» (2007), men finnes på dette albumet i en littannen versjon. Da sangen ble skrevet, hadde Young aldri vært i Seattle, og isangen drømmer han om hvordan det er der. I 2012 dro han dit, og ble spurt omhvordan det var opp mot drømmene hans, og han sa at det var annerledes. Ikkebedre eller verre, bare annerledes.

«Fireflies» er envelkjent sang, brukt i alt fra promoteringsvideoen til Sonys EyePet til å væreen nedlastbar sang i «Guitar Hero 5» og «Rock Band 3». Matt Thiessen fraRelient K er gjestevokalist. Sangen handler i bunn og grunn om småkryp og å haproblemer med å sovne om natten. Sangen er med i «Weird Al» Yankovicspolka-medley «Polka Face» fra albumet «Alpocalypse» (2011).

Peter, Bjorn & John (uoffisieltforkortet til PB&J) er et svensk indiepop-band fra Stockholm startet i1999, og navngitt etter fornavnet til de tre medlemmene, Peter Morén (vokal,gitar og munnspill), Björn Yttling (bass, keyboard og vokal) og John Eriksson(trommer, perkusjon og vokal).           I2006 kom tredjealbumet «Writer’s Block»,og her finner vi også sanger jeg tar for meg i dag.

«Young Folks» er enskikkelig feel-good-sang og PB&Js gjennombruddsingel. Plystringa skulle egentlig bare være en markør for andreinstrumenter, men de fant så ut at det kun var det som passet der, og heldigvissier jeg. Kvinnevokalen er utført av Victoria Bergsman fra The Concretes, ogden har – som Owl Citys «Fireflies» – vært brukt i mye rart. Alt fraåpningstemaet til pilotepisoden av «Gossip Girl», til «FIFA ’08» ogpromoteringsvideoen for Xbox 360s karaokespill, «Lips». I tillegg gjorde Nena(«99 Luftballons», vet dere) et herlig cover av den sammen med Oliver Pocher ogStephan Remmler som «Ich kann nix dafür». Dette er for øvrig en av få sangerjeg kan synge i «Lips» og få full pott på.

«Amsterdam» er ensang som handler om at den du elsker forlater deg til fordel for noe(n) bedre,som for eksempel et bedre liv. Når vedkommende er borte, er det eneste duklarer å tenke på, den personen, og hvor bra vedkommende har det uten deg. Forå holde tankene unna akkurat det, prøver du å fylle dagene med så mye arbeid også mange oppgaver du kan, for å prøve og lette følelsen av ensomhet og fra åbli gal. En ganske trist sang, i grunn.

«Paris 2004»forteller oss hvor fantastisk ting vi vanligvis tar for gitt, som frokost, kanvære sammen med den rette personen, og at ingenting og ingen andre betyr noe sålenge du kan være sammen med den rette vedkommende. Jeg liker også bildet sommales når du hører linja «While I'm sleeping/ You paint a ring on my finger with your black marker-pen». Den kan ogsåvære inspirert av filmen «Before Sunrise», hvor en amerikansk gutt og ei franskjente møter hverandre på et tog dagen før han skal tilbake til USA, og debestemmer seg for å tilbringe natten sammen.