Orkanger

I dag melder yr.no om lettskyet, 22 grader og lett bris i formiddag, skyet og 23 på ettermiddagen, og litt etterlengta regn og torden (skjønt trykket og luftfuktigheten som følger med slikt vær er IKKE etterlengta), 26 og flau vind. Fytti, jeg vet hvem som skal sitte pal foran en maskin som spyr ut luft med en temperatur på 18 grader, så får det bare være om jeg blir tufs og maroder.

Tirsdag meldes det om skyet hele dagen. 13 grader og flau vind natt og morgen, 12 og svak på formiddagen, 14 og lett bris på ettermiddagen, og 20 og svak på kvelden. Det høres med andre ord ut som en dag med grei temperatur, men luftfuktigheten gjenstår å se.

Onsdag meldes det om lettskyet, 19 grader og flau vind natt og morgen, 18 på formiddagen, 24 og svak vind på ettermiddagen, og sol, 25 og vindstille på kvelden. Og ut i fra disse tre første dagene, kan vi gå ut fra at onsdag blir enda en flott grilldag denne sommeren.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om null torden, 1 grad varmere og lett bris i dag, 1 grad kaldere til 4 varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 grad varmere til 2 kaldere og flau til svak vind onsdag. Ikke de helt store endringene med andre ord.

I Rindal meldes det om 3 grader varmere til 8 kaldere og svak vind til lett bris i dag, regn til skyet med sjanse for torden og 1 grad kaldere til 4 varmere tirsdag, og 3 grader varmere til 3 kaldere og svak til flau vind onsdag.

I Rennebu meldes det om 1 til 3 grader kaldere og lett til laber bris i dag, regn til skyet, 1 grad kaldere til 4 varmere og svak til flau vind tirsdag, og 2 til 1 grader kaldere og flau til svak vind onsdag.

I Lensvik meldes det om null torden, 1 til 8 grader kaldere, og lett til laber bris i dag, skyet til lettskyet, 2 grader varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 til 2 grader kaldere og vindstille til svak vind onsdag.

På Kyrksæterøra meldes det om 4 grader varmere til 10 kaldere i dag, 4 varmere til 3 kaldere og vindstille til svak vind tirsdag, og 4 grader kaldere til 3 varmere og flau vind til vindstille onsdag.

På Krokstadøra meldes det om null torden, 1 grad varmere til 10 kaldere og lett til laber bris i dag, regn til skyet, 1 grad kaldere til 3 varmere og vindstille til svak vind tirsdag, og 1 grad kaldere til 1 varmere onsdag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad varmere og lett bris til svak vind i dag, skyet til lettskyet, 1 grad varmere til 1 kaldere og vindstille til flau vind tirsdag, og vindstille til svak vind onsdag.

Musikk

I dagens Vær-Sjur skal det handle om en skotsk gruppe som spiller electronica og synthpop. Ganske herlige greier i grunn. Merkelig at det har tatt meg så lang tid å begynne og høre på dem, men det var kjærlighet ved første lytt. Særlig når de covra Haims «Falling» på radio. I tillegg har de et herlig cover av Bauhaus’ «Bela Lugosi’s Dead» og de er alle sammen ihuga fans av Prince (artisten, ikke sigarettmerket). De ble starta i 2011, da Iain Cook og Martin Doherty satt og drodla musikk sammen, og kom frem til at de skulle ta det et steg videre, og huka tak i Lauren Mayberry, og resten er historie. I dag tar jeg for meg noen sanger jeg liker av CHVRCHES, alle fra debutalbumet «The Bones of What You Believe» fra 2013.

«The Mother We Share» er førstesporet. Sangen handler om søskenrivalisering og det er ikke happy, happy, for å si det slik. Heller melankolsk, vil jeg si. Alternativt kan vi gå en helt annen retning og si at den handler om jordkloden (Mother Earth), men jeg foretrekker søskenrivaliseringa. Kanskje til og med et incestfylt forhold. Det hadde vært spennende.

«Gun» kan ved første øyekast se ut til å handle om et forhold, kanskje Mayberrys eks, men i følge henne er det langt fra det hun tenkte med den, men hun liker og anerkjenner det at sangen kan tolkes forskjellig og ha ulike betydninger for hver person som hører den. Jeg vet ikke hva hun mener den handler om, men jeg hopper på bandvogna og får for folkets tolkning. Et forhold som ikke lenger er, en foraktet kvinne.

«Lies» er en sang jeg liker godt. Også denne kan tolkes i mange retninger, selv velger jeg den som tilsier at det er en jente som har seg med en fyr og gir ham det han trenger, både fysisk og emosjonelt, men samtidig trenger hun å se ham svak og ubeskyttet, slik at hun kan føle at hun har makt over ham. Hun lyver til ham og forteller ham det han ønsker å høre, noe som kan tolkes til å si at hun gjør det hun gjør fordi hun kan siden hun ikke ønsker å være alene, men hun elsker ham ikke. Jenta kan til og med være en prostituert som fyller mannens ego.

«Recover» er nok en sang som ser ut til å handle om forhold. Her kan sangen tolkes til at hu prøver å finne ut av et forhold som balanserer på vekta og kan gå både den ene eller den andre veien. Hun gir ham et valg, elsk meg eller forlat meg.

«Lungs» er en sang med aggressiv produksjon, som likevel klarer å høres ut som en skikkelig up-beat og glad popsang. Den kan tolkes til å handle om et forhold som egentlig ikke fungerer, men begge personene fortsetter å prøve, gang på gang på gang, eller to gode venner – som aldri vil bli noe mer enn det – hvor han prøver å få de til å bli mer enn bare det, mens hun advarer ham om at hvis han fortsetter å pushe på, kan det ende med at de flyter fra hverandre og at vennskapet går ad undas. Been there, done that, for å si det slik.

«By the Throat» er en sang som ble hurtiginnspilt på et hotellrom i El Paso, Texas. Det var 46 varmegrader ute, og de måtte skru av air condition-en for å ta opp mikrofonene, så det ble usannsynlig varmt der inne. Kanskje hjalp det dem til å gjøre en bedre fremføring, ikke vet jeg, jeg har store problemer med å fungere som noe annet enn en amøbe med en gang temperaturen går over 25 grader. Sangen er for øvrig Mayberrys favoritt fra plata, og den som representerer bandet og lydbildet deres best.

«You Caught the Light» er dagens siste sang, og også denne kan tolkes flere veier – de fleste innebærer et forhold av noe slag. Blant annet kan den handle om en person som elsker en annen, men ikke får de samme følelsene tilbake (og det er i mine øyne en av de verste følelsene man kan ha, følelsen av hjertets anger og såre lengsel er ubeskrivelig smertefull), eller man kan tolke den til å handle om et brudd, men jeg foretrekker den første og sårere tolkningen.

Spillelister

Wimp

Spotify