For vi kan ikke ha så flaks. En dag, før jeg vet ordet av det, får skifantastene ønsket sitt oppfylt, og Orkdal og omegn blir dekt med hvitt og frossent vann. Bare tanken gjør meg kvalm, men jeg håper det blir lenge til. For min del trenger det ikke å komme noe sne eller kaldere temperaturer før 23. desember.

Orkanger

I dag melder yr.no om sol hele dagen. 2 kuldegrader og lett bris i formiddag 1 og svak vind i ettermiddag, og 3 og lett bris i kveld.

Lørdag meldes det om skyet, 2 kuldegrader og svak vind natt og morgen, lettskyet og 3 kuldegrader på formiddagen, 1 kuldegrad og lett bris på ettermiddagen, og skyet, 1 varmegrad og laber bris på kvelden.

Søndag meldes det om lettskyet og varmegrader hele dagen. Det blir mildt sagt en gledens dag om det faktisk stemmer. 1 varmegrad og svak vind natt og morgen, flau vind på formiddagen, 6 grader og frisk bris (dette er tilnærmet shortsvær, bare så dere vet det) på ettermiddagen, og 4 grader og lett bris på kvelden (piratbukse, huhei!).

Mandag meldes det om skyet, 2 grader og lett bris natt og morgen, lettskyet og 0 grader på formiddagen, 4 grader og svak vind på ettermiddagen, og skyet, 0 grader og lett bris på kvelden.

Løkken Verk, Rindal, Rennebu, Lensvik, Kyrksæterøra, Krokstadøra og Børsa

På Løkken meldes det om 2 til 3 grader kaldere og frisk bris til liten kuling i dag, 1 til 3 grader kaldere lørdag, 1 til 4 grader kaldere og frisk bris til liten kuling søndag, og 2 til 1 grader kaldere mandag.

I Rindal meldes det om 4 til 2 grader kaldere og flau vind i dag, 4 til 1 grader kaldere og lett bris lørdag, 2 til 1 grader kaldere og svak vind til stiv kuling søndag, og 1 til 3 grader kaldere mandag.

I Rennebu meldes det om 5 grader kaldere og frisk bris til liten kuling i dag, 6 til 7 grader kaldere og laber bris til stiv kuling lørdag, 4 til 7 grader kaldere og frisk bris til stiv kuling søndag, og 3 grader kaldere til 1 grad varmere og frisk bris til svak vind mandag.

I Lensvik meldes det om 1 grad kaldere og lett til laber bris i dag, 1 grad kaldere og laber til frisk bris lørdag, 1 grad varmere til 2 grader kaldere og laber bris til svak vind søndag, og 3 til 1 grader varmere mandag.

På Kyrksæterøra meldes det om 1 til 2 grader kaldere og svak vind til lett bris i dag, 2 grader kaldere og laber bris til stiv kuling lørdag, 1 grad kaldere og laber bris til liten kuling søndag, og 2 grader varmere til 1 grad kaldere og laber bris til svak vind mandag.

På Krokstadøra meldes det om 2 grader kaldere i dag, 2 grader kaldere og liten kuling til laber bris lørdag, 2 til 1 grader kaldere og laber til frisk bris søndag, og 2 grader varmere og laber til lett bris mandag.

Og i Børsa meldes det om 1 grad kaldere og frisk bris i dag, 1 til 2 grader kaldere og laber bris til liten kuling lørdag, 2 grader varmere og stiv kuling til frisk bris søndag, og 2 til 1 grader varmere og frisk bris til svak vind mandag.

Musikk

I dag skal det handle om den musikken jeg helst setter på nårjeg skal vaske, rydde, støvsuge, ta oppvasken, brette klær og slike ting. Deter «hardkår desko» fra Tyskland, eller i alle fall en miks av euro house oghard trance. Gruppa består av Thomas Detert og Mike Griesheimer, og selv om deer tyske, består sangene deres hovedsakelig av spanske og engelske tekster. Idag skal jeg ta for meg noen sanger av 666.

«Amokk» er en sangfra albumet «Paradoxx» fra 1998.Sangen åpner ballet med spansk tekst på til dels tysk aksent, fengende beats ogcatchy melodi. Passer perfekt når jeg støvsuger gulvene, listene, hyllene oghva enn det skal være. Eller når jeg står og skrubber gryter, stekepanner oglangpanner. Greit nok, det kommer vann og såpe overalt, spesielt på meg selvsiden jeg aldri husker forkle når jeg holder på med slikt, og nå og da blanderdet seg blod i vaskevannet også, men det får så være. «Atención / Amokk!»

«Paradoxx» ertittelsporet på overnevnte album, og er den sangen jeg husker best og harsunget mest på siden barneskolen en gang. Husker fortsatt da den kom og hvordanvi gutta i klassen gikk inn i klasserommet og «sang» «Yo! Feel the flow / Que pasa? Paradoxx / Gente adelante – You know itnever stops». Uten at vi behersket verken spansk eller engelsk på noe somhelst nivå. Men det stoppet ikke oss. Ikke i det hele tatt. Og det hender jegtar meg selv i å synge sangen slik vi sang den for så mange år siden, i gangeneog klasserommet vi hadde i det hvite bygget med de røde vinduene, som mang engang har minnet meg mer om et fengsel enn en skole.

«ALARMA!» finner viogså på dette albumet. Nesten instrumental, i alle fall i forhold til de toandre sangene, gjør denne låta seg godt til vasking når du har så som så medtid og mange flater å gå over. Alarmen som går i bakgrunnen av sangen gjør degmer obs på at du har dårlig tid og må bli fort ferdig, men likevel gjøre godtarbeid – ellers får du refs og må ta konsekvensene av det. Kanskje må du til ogmed vaske på nytt. Gjør seg særdeles godt når du vasker vegger, tak og baksidenav trappegelender. Repetitive bevegelser i seg selv passer godt til dennesangen. «ALARMA!»

«I’m Your Nitemare»er siste sang fra «Paradoxx» jeg tar for meg i dag. Sangen starter med snakkingi introen, og er en av sangene som inspirerte «mesterverket» mitt frastudenttida, «Crappy tryout on making industrial noise or something», som varlaget utelukkende for å gi lytteren hodepine og gjøre vedkommende irritert, noejeg vil si jeg klarte bra. Ellers er melodien svært typisk for den typen musikkfra Tyskland på 90-tallet, og gjør seg alltid bra på de festene jeg har hørtden på.

«2 The Maxx» er åfinne på albumet «Who’s Afraid Of …»fra 2000. Sangen åpner med en beat og melodi jeg snarere forbinder med rap oghiphop fra 80-tallet enn euro house / hard trance / gabber, men det retter segraskt igjen. Flott å ha for å hoppe rundt i huset når man tørker støv, ellernår man står ute en slapp dag med varmegrader og vasker kjøretøy.

«Bomba!» er også åfinne på dette albumet, også denne sangen er helt og holdent på spansk, oginneholder igjen mye tekst. Klassisk trance-melodi fra 90-tallet og hele pakka,og de «herlige «Ooh / Ooh»-lydene vielsker eller hater. Faktisk vil jeg gå så langt som å si at sangen er catchy,både med og uten teksten. Hvorfor er ikke slik musikk populær og spilt på radioi disse dager? Jeg kan bare undres … «Labom-bom-bomba»

«Dance 2 Disco»finner vi på samme album som de to forrige sangene. «You’d better dance to disco if you don’t like rock» messes gjennomhele albumet, og det stemmer godt, det. For danse må vi jo nesten alle sammen. Selvom man er lam fra haka og ned, så kan man fortsatt danse, om man så bare gjørdet med øynene. Kroppen finner alltid en rytme som den prøver sitt beste åfølge. Jeg «danser» – eller prøver i alle fall – like godt til disco som rock, psybientsom Chaykovskys «1812 Ouverture». Og her jeg sitter i stolen og skriver, tarjeg meg selv i å bevege kroppen til rytmene uansett hvor mye jeg prøver (ikkemye) å holde meg i ro.

Spillelister

Wimp

Spotify