Etter å ha vurdert et tosifret antall kommuner, har fiskeforedlingsbedriften Isfjord Norway bestemt seg for å flytte fabrikken til Orkanger.

Forutsatt at orkdalspolitikerne gir sin tilslutning til avtalen som er framforhandlet, vil Isfjord Norway etablere bedriften sin ved Grønørveien, bak Oti-sentret på Orkanger.

Dermed vil Orkdal kommune få minst 100 nye arbeidsplasser, og flere kan det bli.

– Vi har sett på mellom 15 og 20 tomter, og til slutt satt vi igjen med tre. Ingen av dem var i Trondheim, forteller daglig leder i Isfjord Norway, Lars Krogh.

Til slutt var det Orkdal som trakk det lengste strået.

– Orkdal kunne tilby en løsning som var optimal for oss, sier Krogh og nevner avstanden til kunder og leverandører, tomtas beliggenhet og beskaffenhet samt det at den ligger på den aksen der varestrømmen går.

Isfjord Norways fabrikk vil ha en grunnflate på 5700 kvadratmeter. Tomta, som er på om lag 20 mål, gir rom for utvidelse, noe Isfjord-ledelsen tror vil bli en realitet.

– Vi vil bygge slik at vi får mulighet til å utvide i alle retninger. Potensialet er absolutt til stede for en stor økning i produksjonen. Vi forventer også at det vil bli en økning i antall ansatte, og vi har allerede fått henvendelser fra folk i Orkdal etter at ST skrev om at vi vurderte å flytte hit, forteller Krogh.

De ansatte ved Isfjord Norway ble informert på et allmøte i går, og ifølge Krogh var det veldig positive reaksjoner på at valget hadde falt på Orkdal.

– Mange spurte om barnehagesituasjonen og boligmarkedet, forteller Krogh som har et inntrykk av at mange vil flytte til Orkdal.

– Hva med deg selv? Har du vurdert å flytte på deg?

– Ja, og jeg har allerede vært på Joplassen og sett på tomtene der oppe, smiler Isfjord-sjefen.

Les mer om denne saken i STs papirutgave.