Hanne Sommervold Pedersen fra Meldal fyller 14 år i høst. Hun er et stort fotballtalent. Så god er jenta at hun i to sesonger har spilt på guttelag.

I fjor spilte 8.klassingen på 14-årslaget da hun selv var 13 år. I år spiller hun på 16-årslaget fordi 15- og 16-åringer er slått sammen til ett lag og spiller i 16-årsserien. I tillegg spiller hun litt på klubbens jenter 17-årslag.

Pedersens far, Terje Pedersen, er storfornøyd med hvordan dattera er tatt imot av guttelaget.

– All ros til spillerne, deres foreldre og trenerne Tore Berg og Øystein Midtlyng. Hun er absolutt blitt én av gutta, sier han.

Onsdag i påska sendte han en søknad til Norsk Tipping og deres prosjekt «Drømmetanken». Her forklarte han hvor unik G16-laget er, som tar imot ei yngre jente på denne måten som er gjort i Meldal.

Hver måned har lag, foreninger og andre gjennom Norsk Tipping muligheten til å vinne helt unike opplevelser – oppfyller drømmer.

– Jeg fikk svar to uker senere om at vi hadde vunnet. Resultatet blir en drømmedag på Lerkendal mandag formiddag 20. juni, sier Pedersen.

Det blir omvisning på Brakka og stadion, samt pizza med A-spillerne på Brakka. Men gjevest av alt: En treningskamp mot Rosenborg ute på treningsfeltet.

– Det blir stort, fastslår fotballtalentets far.

Hanne Sommervold Pedersen har gjennom hele oppveksten brynt seg på to eldre brødre. Hun er i dag med på både BDO-laget (talenttreninger) og Team Trøndelag (beste spillerne i trøndelagsfylkene) i klassen jenter 14 år.