HEMNE: Avisa Søvesten i Hemne er solgt til Dronningberget AS, et holding- og investeringsselskap som er eid av Svein Halvor Moe fra Meråker. Flere midtnorske aviser er under den samme «paraplyen», blant annet Klæbuposten, Gauldalsposten og selskapet Meråker Media AS. Moe er også daglig leder i flere av de samme og i andre aviser/selskaper.

Han er nå Søvestens styreleder.

Ny daglig leder er Roar Aspaas. Han er blant annet styreleder i Meråkerposten AS, og er også styremedlem i Søvesten, Aspaas Consulting og Fonnfjell Reklamebyrå. May Synnøve Bjørkaas fortsetter som redaktør i tillegg til at hun sitter i styret.

Utfordringer

Søvesten, etablert i 1999, hadde før overtakelsen én fullstilling, én 80 prosentstilling og tre 60 prosentstillinger.

– Vi går nå over til en modell som vi benytter også i de andre avisene. For Søvestens del betyr det to faste stillinger i 100 og 80 prosent. Dermed frigjør vi midler til frilans, som igjen vil bety at vi har en bedre beredskap hele døgnet, sier Svein Halvor Moe.

Han legger ikke skjul på at Søvesten har hatt økonomiske utfordringer. Men han har tro på å snu dette.

– Jeg er avismann og har tro på papiravisa. De fleste greier seg bra, men det er altså et behov for en økonomisk kursendring i Søvesten.

Fem tidligere eiere

De tidligere eierne i Søvesten Media AS, er May Synnøve Bjørkaas, Helga Hjorthol, Mona Grøtnes, Anja Skipnes og Torbjørn Pande. De hadde like store eierandeler.

Mer i STs papirutgave/e-avis fredag.