Orkdaling arrestert i Danmark

Lensmann i Orkdal, Tor Kristian Haugan, bekrefter at mannen som er arrestert i Danmark, er fra Orkdal. Arkivbilde 

Nyheter

Mandag ble en mann fra Orkdal og en kvinne som var med ham, som er fra lenger sør i landet, stoppet av politiet på motorveien ved Kolding i Danmark. Paret kjørte på en motorsykkel da lovens lange arm vinket dem inn, skriver den danske avisen Jyllands-Posten.

Politiet var blitt tipset om paret etter at motorsykkelen deres hadde vakt oppsikt. Nummerskiltet var tydeligvis ikke godkjent, for det var tapet fast og det stod «Hunder ingen adgang».

I tillegg var tohjulingen ifølge dansk politi «flikket sammen« av deler fra flere motorsykler og rammenummeret var slipt bort. Paret har heller ikke forsikring på motorsykkelen, som de har kjørt med sør i Europa før de havnet i Danmark.

Men enda verre skulle det bli: På spørsmål om hvor de kom fra, svarte paret på gebrokkent engelsk: – Vi kommer fra Jorden.

Og det har de holdt fast på siden – på engelsk. De vil ikke si hvem de er. Men dansk politi har undersøkt telefonene deres, og kommet fram til at de sannsynligvis er fra Norge.

Det kan lensmann i Orkdal, Tor Kristian Haugan, bekrefte. Tirsdag fikk han en telefon fra politiet i Kolding om bistand med å identifisere de to «fra Jorden».

Politiet i Danmark uttalte til Jyllands-Posten at de fleste som pågripes, pleier å komme til fornuft etter noen timer. Slik er det imidlertid ikke her.

Da paret fikk vite at de var anholdt, hevdet de at de var kidnappet av politiet.

Mannen og kvinnen ble anholdt etter Utlendingsloven. Det vil si at de kan holdes av politiet i tre døgn, i håp om at det kommer fram hvem de er og hvor de kommer fra. I dag (tirsdag) kom altså svaret.

– Vi gjør ikke noe aktivt i forhold til saken. Mottar paret noen form for reaksjon fra politiet der nede, må de gjøre opp for seg der lovbruddet skjedde, sier Haugan.