Ansiktsløftninga skyldtes et initiativ fra foreninga Grønlandsskjærets venner, i godt samarbeid med Orkdal kommune.

Både stranda, adkomsten, og parkeringa ved «gammelveien» ble mer publikumsvennlig i tide før sommeren og strandsesongen.

Koordinerte ikke

Det spesielle med innsatsen for å heve standarden på badeplassen, var at kommunen og foreninga i utgangspunktet arbeidet parallelt med konkrete tiltak, uten å koordinere oppgavene.

Per Arnt Tødaas, initiativtaker til foreninga, fortalte til ST at felles innsats ville gi meget positive resultater, og slik ble det.

Kommunen hadde allerede satt i gang sysselsettingstiltak med felling av olderskog, da artikkelen kom på trykk. Etterpå var det planlagt omlegging av traseene for stiene og det var planlagt ei bru over bekken som rant ut på stranda.

Adkomst og parkering

Bekken, som frem til da hadde delt stranda i to, skulle enten føres i stikkrenne, eller legges i rør ut i fjorden, og kommunen utvidet også parkeringslomma ved riksvegen slik at man slapp tilpakking av biler ut mot vegen. De satte også opp toalettskur på stranda.

Vil bli mer attraktiv

Lørdag 2. mai 1992 var det full dugnad på skjæret, med gravemaskin og traktor, og stranda ble ryddet for stein, tang, og annet skrot og rask som var skylt opp i fjæra.

– Vi har skaffet maskiner og en del folk, men vi trenger flere som er interessert i å sette badeområdet skikkelig i stand før sommeren. Med bra oppslutning kan det bli gjort underverker i løpet av en dag nede på stranda, sa Tødaas, som håpte at flest mulig meldte seg inn i støtte-foreninga.