Det går fram av høringsbrev som formannskapet i Skaun skal ta stilling til neste uke. Det er tidligere bevilget 1,5 millioner kroner og anslått et restbehov på 8,7 millioner kroner for parkeringsplassen.

Rådmann Jan-Yngvar Kiel anbefaler at kommunen melder tilbake til Miljøpakken at de kan akseptere en slik utsettelse av tiltaket forutsatt at det sikres finansiering for bygging i 2019–2020. Videre bør det i løpet av dette året avklares om p-plassen skal ligge nord eller sør for E39.

Skaun kommune har i tilknytning til utvidelse av kapasiteten ved Buvik skole, bygd en parkeringsplass ved skolen. Den ligger også inntil en bussholdeplass for kollektivtransport ved Fv 800. Kommunen valgte derfor å dimensjonere p-plassen med 50 p-plasser ekstra for å dekke parkeringsbehovet for reisende med kollektivtransport. Kostnadene for den delen av anlegget som er relatert kollektivtransport er i 2016 beregnet til 1,8 millioner kroner.

«Etter flere møter med fylkeskommunen lovte fylkeskommunen å se på mulighetene for finansiering i miljøpakken. I høringsuttalelsen til miljøpakkens handlingsprogram for 2017–2020 ba Skaun kommune om at tiltaket måtte inkluderes i planen. Parkeringsplassen benyttes nå i tilknytning til kollektivtransport. Det er følgelig rimelig å forvente at miljøpakken i 2018 bidrar med 1,8 mill. kr til dette anlegget», skriver rådmann Jan-Yngvar Kiel videre i sitt saksfremlegg til formannskapet.