Tidligere i februar det året hadde vi skrevet om en ulykke ved Thamshavn, som burde ha vært et varsel til alle bilførere som var på ferde i hestedistriktet Orkdal om å være ekstra på vakt mot hester langs veien.

For om bilen din ble ødelagt av en hest som var ute av kontroll, måtte du selv regne med å ta de utgiftene det medførte. For i de aller fleste tilfeller, dekket nemlig ikke bilforsikringen din de skadene som ble forårsaket av firbente skapninger.

Om du var i den tro at en ordinær bilforsikring ville ordne opp for deg så lenge du selv ikke hadde skyld i skaden, var du nemlig på tynn is. Hvis bilen din ble ødelagt som et resultat av en hest på ville veier, måtte du selv bære de kostnadene dette medførte.

Eli Mo Ognes på Orkanger, måtte onsdag kveld kjøre av veien du han møtte en hest i vill fart etter riksvei 65.

– Valget var for meg enten å kjøre ned hesten, eller å kjøre i grøfta. Jeg valgte det siste, med det resultat at hele høyre side på bilen ble oppskrapet av autovernet. På forsikringsselskapet fikk jeg opplyst at jeg må selv betale egenandelen og bonustapet jeg får. Totalt medfører dette et tap på flere tusen kroner. Det for en hendelse jeg ikke hadde noen mulighet til å unngå, sa Mo Ognes, som satte spørsmålstegn ved moralen i forsikringsselskapene.

Hesten som var skyld i skadene på bilen, var forsikret i Gjensidige. Inger Lise Ness på informasjonsavdelingen hos Gjensidige sa til ST at skaden i slike saker måtte gå på bileiers kappe. Skulle Gjensidige betale, måtte det først bevises at det fra hesteeier eller kusk var utvist stor uaktsomhet.

I den omtalte ulykka den onsdagskvelden, ble en bil totalhavarert. Bileieren hadde imidlertid en type forsikring som dekket alle utgifter, men det var det langt fra alle som ferdes langs veiene som hadde. Mange kjørte sågar rundt uten kaskoforsikring, og ville da, når en lignende ulykke inntraff, lide et økonomisk tap på i verste fall titusenvis av kroner.