Denne papegøyen stakk forrige mandag ettermiddag i 16-tida av fra hjemmet sitt på Evjen på Orkanger. Siden har ingen sett Pondus.

- Vi har gitt opp å finne ham ledende nå, sier eier og matmor Irene Skåla Grandetrø til ST nøyaktig én uke etter at kjæredyret rømte.

- Nå er håpet forsvinnende lite

Pondus er et halvt år gammel. Han er som oftest i buret sitt. Men av og til får den lov til å fly rundt i stua. Og det var det som skjedde før den stakk av.

Grandetrø og dattera kom hjem. Da Pondus hørte at de var i gangen, ville han hilse på dem. Dessverre stod fortsatt ytterdøra opp. Og dermed forsvant den ut.

Papegøyen havnet etter hvert opp i et tre i nabolaget. En stige ble satt opp, men da ble Pondus så redd at han fløy videre, i retning Orkanger sentrum. Siden har han vært borte. Og det er mildt sagt bekymringsfullt, for Pondus klarer ikke å finne mat ute. I tillegg var det flere iskalde netter i forrige uke.

Mannegal papegøye blir sjalu når "far" snakker med kvinner

Familien fikk dagen etter forsvinninga et tips om at Pondus kanskje var observert bak sykehuset. De var ute og lette, både da og senere i uka, men uten resultat.

- Det har ikke kommet inn nye tips. Dersom noen skulle finne ham i skogen, vil vi gjerne ha han for å begrave ham. At Pondus kom bort, er et stort savn i familien, forteller Grandetrø.

Fant australsk papegøye i hagen