Lørdag kveld like etter klokka 21 fikk politiet melding fra en bilfører om en motorsykkel som kjørte på E39 gjennom Mannsfjelltunnelen i Skaun kommune, uten registreringsnummer.

– En patrulje stoppet motorsykkelen på Sluppen på vei inn mot Trondheim, sier operasjonsleder Randi Fagerholt, til avisa Sør-Trøndelag.

Spesialbryter

Det viste seg at motorsykkelen hadde skilt, men at skiltene var vippet opp på en slik måte at de ikke så ut som skilt.

– Føreren av motorsykkelen hadde en bryter på rattet som gjorde at han kunne vippe skiltet opp og ned som han selv ville, opplyser Fagerholt.

– Og det er ikke lov?

– Nei, det er ikke lov! Man kan ikke styre skiltet som man selv ønsker. Patruljen klippet av bryteren som styrer skiltet.

Hensikten med funksjonen er rett og slett at skiltet ikke kan ses hvis politiet "skyter" ham med laser eller kjører bak under gjennomsnittsmåling.

Jurist

Etter at politiet var i kontakt med en jurist, skal det ha blitt tatt en avgjørelse om at motorsykkelen skulle beslaglegges. Men dette ble trukket tilbake etter at føreren av motorsykkelen ba om å få vise frem motorsykkelen i godkjent stand for Statens vegvesen.

– Juristen aksepterte dette, i stedet for beslag, sier Fagerholt.

Anmeldelsen av forholdet skal likevel ha blitt opprettholdt.

Lensmann i Orkdal og Agdenes, Tor Kristian Haugan, sier til ST mandag morgen at vippe-innretningen på motorsykkelen ble klippet av på stedet.

- Det er første gang jeg har hørt om dette, sier han.