27. april publiserte avisa Sør-Trøndelag saken om at to trønderske kvinner fra ST-regionen er fengslet i Dubai. Nesten fire uker etter pågripelsen skal det fortsatt ikke foreligge en siktelse mot de to kvinnene, som ble pågrepet i forbindelse med en politi-razzia i landets største by.

– Vi er i tett dialog med våre representanter og advokater i Dubai flere ganger daglig. Det er pr. dags dato ikke framkommet noe nytt i saken pga. pågående etterforskning, sa faren til en av kvinnene til ST, tidligere i mai.

Rettsmøte

Til VG, opplyser faren til én av kvinnene, om følgende:

– Det har vært et rettsmøte i Dubai nå på tirsdag og der ble det besluttet at saken er utsatt til 8. juni, forteller han.

Ifølge avisen var de to kvinnene to av totalt sju personer som ble arrestert i forbindelse med politiaksjonen i slutten av april.

Politiet i Dubai vil, ifølge NRK, ikke si noe om hvorfor de to ble pågrepet i utgangspunktet.

Vi vil ikke si noe om denne saken. Politiet holder fortsatt på med etterforskning, sier Dr. Jasim Khalil Mirza, som, ifølge statskanalen, er direktør for sikkerhetsavdelingen i Dubai-politiet og leder for mediekoordinering i innenriksdepartementet.

Faren sier til VG at jentene er friske og hele, og får jevnlig besøk av venner og venninner som bor i Dubai.

– Det går på psyken å vente dag etter dag. Dette er et forferdelig mareritt. Det er tortur å vente, og de nyhetene vi får er stort sett ingenting, sier faren til den ene av kvinnene.

Konsulær bistand

Overfor ST, sier det norske utenriksdepartementet at de jobber konsulært for å hjelpe de to kvinnene.

– Kvinnene er fortsatt fengslet og utenriksdepartementet yter konsulær bistand og har nylig besøkt dem i fengsel, sier kommunikasjonsrådgiver i UD, Ane Haavardsdatter Lunde, til ST.

– Spørsmål om rettsprosessen i Emiratene må rettes direkte til lokale myndigheter, sier Lunde.

Tross gjentatte forsøk har ST ikke fått noe svar fra emiratarabiske myndigheter om når en siktelse eventuelt kan foreligge.

– Ambassaden bidrar med konsulær bistand, men familien skulle ønsket at ambassaden kunne ha utøvet mer press for å få kvinnene løslatt, sier faren til en av kvinnene, til VG.