Rabarbra er en magisk grønnsak som kan spises som frukt, og som har et enormt spekter av bruksområder. I dag er det en smakfull dessertsuppe som står for tur, som enten kan spises lun på en litt kjølig osmmerdag, eller iskald på en knallvarm sommerdag.
Ingredienser til fire porsjoner:
500 g rabarbra i tynne skiver
125 g sukker (hvis rabarbraen er sur, ta gjerne mer)
1 dl søt hvitvin
1-1,5 dl vann
1 tommelfingerstor bit fersk ingefær i tynne skiver
4 ss sæterrømme
2 ss god honning (gjerne sommerhonning)
2 ss finhakkede valnøtter
1 ts finhakket gressløk
Slik gjør du det:
Smelt sukkeret i en kjele.
Tilsett ingefær, rabarbra, vin, og vann.
Kok i 20-25 minutt, til rabarbraen er mør.
Smakt eventuelt til med litt sukker.
Bland sæterrømme, honning, valnøtter, og gressløk sammen, og server den sammen med suppen.