Rabarbrasuppe

Vi fortsetter med rabarbra også denne uken.
Nyheter

Rabarbra er en magisk grønnsak som kan spises som frukt, og som har et enormt spekter av bruksområder. I dag er det en smakfull dessertsuppe som står for tur, som enten kan spises lun på en litt kjølig osmmerdag, eller iskald på en knallvarm sommerdag.

Ingredienser til fire porsjoner:

500 g rabarbra i tynne skiver

125 g sukker (hvis rabarbraen er sur, ta gjerne mer)

1 dl søt hvitvin

1-1,5 dl vann

1 tommelfingerstor bit fersk ingefær i tynne skiver

4 ss sæterrømme

2 ss god honning (gjerne sommerhonning)

2 ss finhakkede valnøtter

1 ts finhakket gressløk

Slik gjør du det:

Smelt sukkeret i en kjele.

Tilsett ingefær, rabarbra, vin, og vann.

Kok i 20-25 minutt, til rabarbraen er mør.

Smakt eventuelt til med litt sukker.

Bland sæterrømme, honning, valnøtter, og gressløk sammen, og server den sammen med suppen.