Matspalten:

Solbærkake med marengslokk

Tid for ferske, smakfulle, ureiste ingredienser.
Nyheter

Hagebærene begynner å bli modne mange steder i landet, og de har et stort bruksområde. I dag har jeg laget en solbærkake med marengslokk. Hvis man ønsker det, kan man bytte ut solbær med multer, bringebær, eller lignende.

Ingredienser:

3 stk. egg, helst romtemperert

90 g sukker

90 g hvetemel

0,5 ts bakepulver

Fyll:

3 dl solbær, ev. andre hagebær

3 dl seterrømme

3 stk. eggeplommer

1 ss vaniljesukker, ev. 1 vanilje-stang

Marengs:

3 stk. eggehviter

2 dl sukker

Slik gjør du det:

Stivpisk eggedosis av egg og sukker. Sikt og vend inn mel blandet med bakepulver. Hell røren i en smurt springform med en diameter på 24 cm.

Stek sukkerbrødet nederst i stekeovnen ved 160°C i ca. 25 minutt. Snu forma opp ned og avkjøl sukkerbrødet på rist i kakeforma.

Når bunnen er avkjølt, dekker du kakebunnen med bær og fordel rømmen (rørt sammen med eggeplommer og vaniljesukker) over bærene.

Pisk eggehvitene halvt stive og tilsett sukkeret mens du fortsatt pisker til du får en seig marengs. Fordel marengsen på toppen av rømmefyllet i formen.

Sett formen høyt i stekeovnen ved 200°C i ca. 15–20 minutt. Du må kikke inn i ovnen underveis for å unngå at marengsen blir brent.