Det finnes mange måter å tilberede grønnsaker på, men for de fleste er det lett for å falle i samme «tralten».
I dag har jeg tenkt å inspirere dere til å panere grønnsakene. Panering er en glimrende teknikk som skaper en smaksrik, knasende og sprø skorpe samtidig som de holder råvarene saftig.
Det er to måter å panere på, enkel og dobbel. Ved enkel panering dyppes råvaren i sammenpiskede egg og deretter i brødrasp. Ved dobbel dyppes råvaren i mel, gjerne tilsatt salt, pepper og krydder, deretter egg, og så brødrasp til slutt. I stedet for brødrasp kan man også bruke nøtter, cornflakes, havregryn etc.
Dobbelpanerte grønnsaker
Her kan man bruke gulrøtter, squash, blomkål, løk, sopp, potet, asparges etc.
2 store gulrøtter i staver
1 squash i staver
2 dl hvetemel
2 egg, pisket
2 dl brødrasp
1 dl revet parmesan
1 ss finhakket timian
Slik gjør du det
Vend grønnsakene i mel. Visp sammen egg, parmesan, og timian, før du til slutt dypper dem i brødrasp.
Legg grønnsakene på en rist eller et stekebrett med bakepapir.
Stek dem i ovnen på 230° C i ca. 20 minutt til de er gylne og sprø. Kvern over litt salt og pepper.
Kan serveres som de er, eller som tilbehør til kjøtt eller fisk.