Mann savnet siden tirsdag formiddag

Nyheter

Orkdal

Politiet søker etter opplysninger om en mann i Orkdal. Mannen skal tirsdag ha kjørt fra hjemmet sitt i en rød Nissan Primera 1998-modell, med registreringsnummer ZX 16215. Bilens registreringsnummer er frigitt etter samtykke fra pårørende.

Tips om observerasjoner meldes til politiet på telefon 02800.

— Vi har behov for tips om saken, melder politiet på Twitter like før klokka 18.30 tirsdag.

— Mannen kjørte fra sitt hjem for å delta på et møte på Orkanger klokka 08.00. Pårørende forsøkte å ringe mannen klokka 09.00, men da var hans mobiltelefon avslått. Telefonen har vært avslått også når politiet har forsøkt å ringe ham i ettertid, sier operasjonsleder Frank Brevik ved Trøndelag politidistrikt.

Politiet har undersøkt strekningen mannen har kjørt fra bopel til Orkanger, men har ikke funnet tegn på at bilen han kjørte skal ha havnet utfor veien. Samtidig jobbes det med å få rettens tillatelse til å sjekke hans bankkort, og det jobbes også med å innhente opplysninger om eventuellebompasseringer. Dette kan ta noe tid.

— Så langt har vi ikke mottatt noen tips i saken, sa Frank Brevik til ST like før klokka 19.00 tirsdag.

Når ST er i kontakt med politiet klokka 21.00, er det fortsatt ingen spor etter savnede.

— Vi har ikke fått inn noen opplysninger i saken, sier Brevik.

— Er det iverksatt fysiske søk?

— Nei, og det er fordi vi ikke vet hvor vi skal lete. Området er altfor stort til å sette inn mannskaper fra Røde Kors. Onsdag kan det bli aktuelt å sende ut en formell savnetmelding.

— Vet politiet om mannen faktisk kjørte i retning Orkangerda han forlot som hjemsted?

— Nei, det vet vi ikke. Vi kan bare håpe på et positivt utfall av saken, sier Frank Brevik.

I løpet av natt til onsdag er det ikke kommet nye opplysninger i saken.

— Vi har lett i natt på steder der han kan ha oppholdt seg, men uten resultat. Mobiltelefonen er fortsatt avslått. Vi jobber nå med å organisere letinga videre ut over dagen, sier Randi Fagerholt ved Orkdal lensmannskontor.