- Det er på tide at vi gjør ord til handling

Neste uke arrangeres ryddeaksjonen «Coop rydder Norge» og Extra Buvik inviterer alle til å bli med på ryddelaget. 

Nyheter

Neste uke arrangeres ryddeaksjonen «Coop rydder Norge», og Extra Buvik inviterer alle til å bli med på ryddelaget. Aksjonen skal mobilisere for å ta tak i det som er blitt et av verdens største miljøproblem: Plastforsøpling.

- Det er på tide at vi gjør ord til handling. Våre kunder, som også er våre medlemmer, er svært opptatt av miljø og bærekraft. Vi ønsker å bidra ved å gjøre det enkelt å arrangere og delta i ryddeaksjoner, sier Magnus Fjær, butikksjef hos Extra Buvik.

«Coop rydder Norge» skal engasjere kunder, medeiere, ansatte og andre i lokalmiljøet til å delta i små og store ryddeaksjoner rundt om i landet. I fjor førte dette til at tusenvis av frivillige plukket søppel langs strender og bekkefar, langs skoleveier og i parker i løpet av første uken i mai.

Aksjonen arrangeres i samarbeid med organisasjonen Hold Norge Rent og Norsk Gjenvinning, og innebærer at man i perioden fra 27. april til og med 4. mai vil kunne hente ryddeutstyr i form av hansker og sekker hos 250 lokale Coop-butikker over hele Norge.

I tillegg vil det plasseres ut avfallskontainere ved alle butikkene som deltar i aksjonen, slik at det skal være enkelt, og helt gratis, å levere inn det man har plukket.

- Plastforsøpling er noe som engasjerer kunder i alle aldersgrupper. Derfor oppfordrer vi til at man tar med seg familie og venner, og gjør søppelryddingen til en sosial dugnad for miljøet. Med 1,7 millioner medlemmer har vi virkelig mulighet til å rydde Norge, sier Bjørn Vik-Mo, viseadministrerende direktør i Coop Midt-Norge.