– Min tid som ordfører er over, fastslår Gunnar Lysholm etter mandagens valgnederlag.

Orkdalslista fikk kun 14,8 prosent av stemmene i Orkdal kommune, noe som tilsvarer en nedgang fra ni til fem mandater i kommunestyret den kommende fireårsperioden.

– Jeg er skuffet over valgresultatet. Det var to mandater færre enn vi hadde håpet, sier Lysholm, som har vært ordfører i 16 år (fire perioder).

I dag består flertallskonstellasjonen i Orkdal av Orkdalslista, Sp, Høyre, Venstre og KrF. Etter mandagens valg gir dette 17 mandater i kommunestyret. Det er ett mandat for lite for å ha flertall.

– Vi har invitert Frp og Pensjonistpartiet til samtaler. Det skjer i ettermiddag (tirsdag). Vi trenger bare én av dem for fortsatt å ha flertall i kommunestyret, forklarer Lysholm.

– Men da har jo du fortsatt mulighet til å bli ordfører?

– Orkdalslista har hele tida sagt at det største partiet i gruppa skal ha ordføreren. Nå er det Sp og Oddbjørn Bang. Jeg synes det er riktig at han blir ordfører nå, svarer Lysholm.

– Så du vil ikke kjempe for å beholde ordførerkjedet?

– Nei, folket har signalisert at det er en viss ordførerslitasje, og det er jeg veldig bekvem med. Én ting er helt sikkert nå: Jeg blir ikke ordfører!

– Hva skal du gjøre da?

– Jeg har masse å gjøre, men kan ikke si noe om det nå, ler Lysholm, som gjentar at valgresultatet for Orkdalslita var skuffende.

Valgresultatet:

Ap: 27,9 prosent, 10 mandater

Sp: 18,5 prosent, 7 mandater

Orkdalslista: 14,8 prosent, 5 mandater

Småbylista Orkdal: 10,5 prosent, 4 mandater

Høyre: 5,9 prosent, 2 mandater

Venstre: 5,6 prosent, 2 mandater

Pensjonistpartiet: 5,1 prosent, 2 mandater

KrF: 3,9 prosent, 1 mandat

Frp: 3,2 prosent, 1 mandat

SV: 2,6 prosent, 1 mandat

Miljøpartiet De Grønne: 2 prosent, 0 mandat