Barna overtar herregården

Det pågår nå et generasjonsskifte ved Bårdshaug herregård på Orkanger. De to barna til Gunnar Lysholm og Marit Müller skal aktivt inn i drifta.  

Nyheter

De to barna til eierne av Bårdshaug herregård, Gunnar Lysholm og Marit Müller, blir nå mer aktive i eierskapet og drifta av hotellet på Orkanger.

Gunvor Müller Lysholm (35) bor i Buvika og jobber som daglig leder ved en gullsmed i Trondheim. Hun overtok allerede i juli i år som styreleder etter sin mor.

Lillebror Magnus Müller Lysholm (32) bor for tida i Oslo. Han er hotellutdannet og jobber i dag som kurs- og konferansesjef ved Scandic Helsfyr. Han skal flytte hjem for å bli hotelldirektør fra årsskiftet.

Søskenparet skal begge gå aktivt inn i drifta ved Bårdshaug Herregård. Med andre ord: Begge skal ha arbeidsplassen sin der.

Eierskapet i Bårdshaug herregård ble også for ei tid tilbake endret. Før eide Gunnar Lysholm og Marit Müller halvparten hver av aksjene.

90 prosent av aksjene er overdratt til barna, mens det tidligere ekteparet nå bare eier fem prosent hver.

Men: Barna har «bare» B-aksjer, mens Lysholm/Müller har A-aksjene, noe som betyr at den eldste generasjonen fortsatt har «styringsretten på skuta».

Les mer om saken i fredagens papiravis.