– Noe av det fineste dyret jeg har sett

Ungjenter i Ytre Snillfjord filma ulven fredag kveld.

Nyheter

– Jeg var egentlig litt redd. Den var så stor og hadde så mye muskler, sier Julie Skorild (16) fra Ytre Snillfjord. Hun og søstera Maren (20) og kjæresten hennes hadde vært en tur på butikken i Hemne. De hadde hørt om at det var ulv på Holla, og de de kom til Forrabukta, ble fikk de sjøl se ulven.

– Den var rett ved bilen vår. Vi måtte bare stoppe og ta bilder. Det er noe av det fineste dyret jeg har sett. Det er kanskje første og siste gangen jeg ser ulv utafor dyrepark. Det er ganske spennende og nytt, sier Julie Skorild.

Ungdommene ble redde for sauene som var ute på beite i nærheten. De visste at ei odelsjente på en gard like ved var heime aleine.

– Vi ringte og spurte om vi skulle komme og hjelpe henne å ta inn sauene. Hun var kjempetakknemlig, for hun hadde allerede begynt å ha inn sauene. Vi ble litt redde, for ulven var nesten rett attmed oss. Men den kom aldri helt i nærheten av sauen. De dyra vi så den var mest nysgjerrig på, var hestene. Den stod bare og kikka, men var ikke i nærheten av dem, sier Skorild.


Se video av ulven

Naturfotograf John Øystein Berg spilte ulvelyder da han klarte å filme ulven fra bilvinduet i Ytre Snillfjord.Se video av ulven

Naturfotograf John Øystein Berg spilte ulvelyder da han klarte å filme ulven fra bilvinduet i Ytre Snillfjord.Se video av ulven

Naturfotograf John Øystein Berg spilte ulvelyder da han klarte å filme ulven fra bilvinduet i Ytre Snillfjord.