Moe kirke feirer 150 år og får den nye biskopen i Nidaros, Herborg Finnset, på besøk på jubileumsgudstjenesta søndag 19. november.

- Det synes vi naturlig nok er stor stas da det er biskopens første besøk i Orkdal, sier sogneprest Åse Rugland som håper på full kirke denne spesielle søndagen som Moe kirke feirer 150 år.

Mange gjester

- Moe kirke og Orkland menighet er ei aktiv menighet med spennende historie. Jeg opplever at folk er glade i kirka si, sier Rugland som har vært prest i sognet siden 2003.

Foruten biskop Herborg Finnset, som også holder preken, kommer flere av de tidligere prestene i sognet for å bidra på jubileumsgudstjenesta. Det gjør tidligere sogneprest Bertel Aasen og tidligere prost Birger Foseide. I tillegg kommer også de nåværende prestene og prosten i Orkdal.

Det blir også mye sang og musikk av blant andre Orkdal blandakor og Mari Røttereng på trompet.

Framstår veldig flott

- Vi håper bygda møter opp og er med og feirer kirka, sier Rugland som understreker at jubilanten er i svært god stand.

- Moe kirke framstår veldig flott, sier Åse Rugland stolt.

For noen år siden, i forkant av jubileet, fikk kirka ny bordkledning. Og for noen uker siden ble den utvidede parkeringsplassen ferdigstilt. Så nå skal det være plass for alle, både ute og inne i kirka.

Etter gudstjenesta på søndag er det invitert til jubileumsmiddag i Svorkmo misjonshus der det har vært anledning for alle i menigheta til å melde seg på. Denne fristen er nå gått ut.

Jubileumskonsert

24. november fortsetter jubileumsfesten med kirkekonsert i Moe kirke. En egen konsertkomité har lagt opp et program bestående av lokale, musikalske krefter.

- Her blir det alt fra profesjonelle aktører til våre egne lokale. Alt fra kirkeorgel til trompet, sier Eldrid Fagerli Susort.

Konserten varer en times tid, og det blir blant annet sang av Mari Klingen som jobber med musikk i Oslo. Hun har med seg pianist Gisle Haaland, Orkland mannskor og Orkdal Soul Children bidrar også med sine avdelinger. Ellers blir det musikk av Elin Östlund og Carl Erik Nielsen Östlund, Malin Wuttudal og Emil Snuruås Rambraut, Ola Mattias Lohn Rugland, Barbara og Piotr Wrobel, og Fagerlikaran.

Og denne kvelden er det plass til mange i kirka.

Mari Klingen opptrer på jubileumskonserten i Moe kirke 24. november. Foto: Erik Dyrhaug