Å kombinere en smakstilsetting som forbindes med dessert, med grønnsaker, gjør at vi får et nytt og spennende smaksbilde som sitter perfekt.

Denne oppskriften egner seg godt til forrett. Det krever litt planlegging da gravingen av kjøttet tar minimum to døgn.

Du trenger:

500 g ytrefilet av lam

3 ss salt

3 ss sukker

1 fl juleøl

1 dl Frost kreklinglikør

1 dl frosne tyttebær eller tyttebærsyltetøy (ikke for søtt)

3 ss finhakket frisk timian

Fremgangsmåte:

Bland salt og sukker og gni kjøttet inn med dette. La ligge på kjøkkenbenken hele dagen. Legg kjøttet deretter over i en form. Bland resten av ingrediensene og hell over kjøttet. Dekk med plastfolie og sett i kjøleskap i to døgn. Ta opp av formen og tørk kjøttet godt med kjøkkenpapir. Gjør dette om morgenen før kjøttet skal brukes, slik at kjøttet kan få tørke litt på kjøkkenbenken. Da blir det enklere å skjære i tynne skiver.

Vaniljebakt sellerirot

200 g sellerirot i fine terninger a 1cm x 1cm

2 ss meierismør

1 ss sukker

salt og pepper

1 vaniljestang

Smelt smøret i panna sammen med sukker. Stek selleriterningene lett til de blir lett gyllne. Tilsett så vaniljestang delt på langs og skrap ut frøene. Tilsett alt og rør rundt.

Trekk panna av plata og ha over aluminiumsfolie og la det trekke på ettervarmen i 5 minutter.