* Prosjektet betinger at fylkesveg 800 blir omlagt og lagt i en cirka 500 meter lang tunnel. Tunnelen vil koste cirka 50 millioner kroner.

* Det åpner for rundt 500 boliger i terrasser over minst ti etasjer fra sjøkanten og oppover Brekkberga.

* Det aktuelle området strekker seg over 400 meter og er cirka 27 dekar.

Gode solforhold

Det er hovedpunktene i planene som grunneier Erik Huseby sammen med Olav Ellevset nå presenterer i et brev til Skaun kommune. Ellevset har tidligere vært regionvegsjef i Region vest og var fram til årsskiftet prosjektleder for ferjefri E39. Men nå er han pensjonist – har kjøpt seg hus i Buvika der han tidligere har bodd – og kan kaste seg inn i prosjektet både som planlegger og investor for fullt.

– Vi tror at det er et fint område med gode solforhold og god utsikt. Hvis vi slipper å ha en veg framom, kan vi bygge helt ned mot sjøen, så langt ned som det er forsvarlig. Området vil bli svært godt utnytta når vi slipper å ha atkomster på langs oppi berga der. Vi har ikke begynt å jobbe med detaljene, men det er terrassehus vi har tenkt, og ti etasjer kan være mulig. Det vil ligge godt under bebyggelsen som ligger i Brekka fra før og vil ikke forstyrre den, sier Olav Ellevset.

Med båtplass

Gang- og sykkelveg kan innarbeides i planene, eller gå gjennom tunnelen, går det fram av brevet. Det er også tanken å bygge såkalte plusshus, som produserer mer energi enn de bruker. Kollektivtransport kan ha av- og påstigning inne i tunnelen kombinert med heis til boligene. Det kan også bli mulig å kjøpe bolig med båtplass, om planene blir gjennomført.

Godt mottatt

Huseby og Ellevset har presentert planene for fylkeskommunen og kommunen, og så langt er de positivt mottatt, ifølge Ellevset.

– Vi tror man bygger ned for mye dyrkamark. Det går an å bygge ut sånne områder i stedet, men det krever litt størrelse, sier Ellevset.

Foreløpig vil han ikke si hvem andre som skal være med i utbyggingsselskapet for prosjektet som er under dannelse. Ellevset er også spent på om det kan bli miljømotstand mot prosjektet som er like ved Gaulosen der en marin verneplan er på trappene.

Positiv

Utbygging av Brekkberga har ligget inne i arealplanen for Skaun i flere år allerede. Det nye nå er planen om å flytte vegen i tunnel, noe som prosjektet sjøl må betale. Ordfører Jon P. Husby (Sp) er svært positiv til prosjektet.

– Dette er et stort prosjekt i skaunsammenheng og trondheimsregionsammenheng. Det skal bygges på ikke-produktivt areal, det er arealintensivt, sjønært og har gode sol- og utsiktsforhold. Det er et perfekt område. Det er ikke langt unna store flotte utfartsterreng, og det er gangavstand til skole, sier Husby.

Det avlange grønne feltet er området som blir foreslått som utbyggingsområde. Den blå stipla linja indikerer hvor en tunnel for fylkesveg 800 kan komme.