Ved midnatt natt til torsdag 1. juni startet årets laksesesong. Det ble dessverre en våt start med regn og sur vind. Det bidro nok til en litt amputert markering langs elvebredden langs Orkla.

Men på Vormstad i Orkdal var et tyvetalls fiskere og nysgjerrige samlet i og rundt en gapahuk ved Øyumbrua. Alle ventet på at startskuddet skulle gå. Bålet var tent og de frammøtte grillet pølser.

Les også: Disse fikk laks i natt

Fisekerne hadde litt vanskelig for å sitte i ro. Det var tydelig en spenning i kroppen. Tankene og blikket var på elva og fiskestanga.

Jan Svendsen fra Oslo sa følgende: - Jeg har fisket så mange år at spenningen ikke er som den var i yngre dager. Jeg er pensjonist og har fisket her på Vormstad i åtte år. Det er mest det sosiale som trekker meg ned til elva, det å sitte ved bålet og prate. Noen skrøner blir det også.

Da skuddet smalt, var det slutt på grillinga. Fiskerne fant sine plasser langs bredden, og publikum fulgte spent med fra brua.

Les også: - Gjør det enklere for alle

Her var også Trym Solheim Håkonsen, 14 år fra Sogndal. Dette er hans sjette sesong på Vormstad.

- Da jeg var 10 år, tok jeg en laks på 11,1 kilo her ved brua. Den var tung, men med litt hjelp gikk det greit å få den opp, forteller han.

Han fisket med sluk den første natta. Men til helga skulle han prøve seg på fluefiske for første gang.