Flere elger har siden nyttår trukket ned fra skogen og beveger seg jevnlig i Evjen-området på Orkanger, blant annet i nærheten av der barn og unge går fra og til skolen.

- Vi har mottatt jevnlige bekymringsmeldinger i januar fra foreldre om nærgående elg, forteller Solveig Melby, rektor ved Evjen skole.

Les også: Delte veranda med skogens konge

Skolen har vært i dialog med fallviltgruppa i Orkdal kommune, men selv kan de ikke gjøre annet enn å snakke med elevene om hvordan man bør oppføre seg i nærheten av en elg.

- Noen blir skremt og går tilbake til hjemmet hvis de er på vei til skolen, mens andre oppsøker elgen fordi det er spennende, sier hun.

- Har du hørt om noen nærgående møter mellom elever og elg?

- Nei, jeg har ikke hørt om farlige situasjoner, men det er jo ubehagelig å ha de store dyra så nært innpå seg, sier hun.

Les også: Elgkalv druknet etter å ha blitt jaget av løs hund

Skolen har sendt ut info til foreldrene om å ta kontakt med fallviltgruppa angående dette problemet.

- Her på skolen får vi ikke gjort noe uansett. Det er fallviltgruppa og politiet som er riktig å kontakte, sier Melby.

Knut Erik Snildal i fallviltgruppa bekrefter det Evjen-rektoren sier.

- De siste tre ukene har det vært mange henvendelser fra foreldre. Det virker som om flere av elgene er blitt stedbundet - de ligger i hager og i gårdsplassen til folk, uten å være særlig interessert i å flytte seg, sier han.

- Hvor mange dyr er det snakk om?

- Det har vært tre faste; to voksne okser og ei ku. I tillegg har ei ku og en årskalv av og til vært innom Evjen-området, forteller han.

Sist tirsdag klarte Snildal og co og skyte den ene av de faste "beboerne". Det skjedde på en åker på andre siden av fylkesvei 65 i forhold til Orkdal vidaregåande skole (Follo).

- Dette var den ene av to som går sammen. Den andre klarte vi ikke å ta ut, og kun fire timer etterpå var den tilbake i området, sier Snildal.

Fallviltgruppa er jevnlig i området og kikker. Men de passer seg for å jage elgene i boligfeltet eller mot vei. Det siste i fare for kollisjoner.

- Vi ser an situasjonen, men vi skyter ikke elg i boligområdet, sier han.

- Har du hørt om skremmende møter mellom elg og folk?

- Ikke noe som er bekreftet. Men jeg vet at flere elever som til vanlig går til skolen, nå blir kjørt. Og det er jo ikke så artig, sier Snildal.