ST har tatt en prat med korpsleder Richard Halgunset om hvordan påskeberedskapen er for Trollheimen og omegn.

Vaktmannskapet er fordelt slik at en tar imot telefonhenvendelser, en er scootersjåfør, en er pasientbehandler, og så har de en person i reserve i fall de må rykke ut på noe ekstraordinært. Det vil si ved ambulanseoppdrag, henteoppdrag, eller at de må ut og lete etter noen.

Om de må ut for å lete etter noen, er hele Sør-Trøndelag varslet, slik at de fort får tak i mye mannskap og raskt får dem ut i terrenget.

Skal man ha tak i Røde Kors i forbindelse med ambulanse- eller henteoppdrag, så anbefaler Halgunset at man tar kontakt med legevekta eller ringe 113. Om noen er savnet, er det best å ta kontakt med politiet.

Statusen i Trollheimen og de andre fjellene rundt Rindal er at det er skiføre, men lite snø. Statusen for skredfaren er alt etter hengeskavler, le og lo, og hvor mye snøen har opparbeidet seg. I Trollheimen har det gått noen skred, men ikke der turister flest ferdes.

Elver og bekker er åpne og is- og snøfrie, så det kan by på noen problemer når disse skal forseres. Når det kommer til fjellvannene, hadde Halgunset dette å si:

– Dere bør være varsomme når dere ser at det ligger blått oppå vatnet. Da er det som regel overvann, og ved inn- og utløp vil isen være svekket. Så dere må være sikre før dere går ut på vatnet. Jeg vil anbefale dere å gå rundt.