Siden vi nå går mørkere og kaldere tider i møte, synes jeg det kan være greit å unne seg litt ekstra tid på kjøkkenet. For eksempel med å lage en sunn, smakfull og middelhavsinspirert torskerett.
Dagens oppskrift trenger litt planlegging, selv om det ikke er så mye jobb med selve retten. Torskeretten består av en råmarinert torsk, inspirert av Carpaccio, som opprinnelig kommer fra Venezia og lages med rå oksefilet.
Torsken serveres med en hjemmelaget kryddermajones og en avocadokrem.
Råmarinert t orsk
Skjær ryggstykket av torskefileten i to lange strimler.
Legg én og én strimle på en plastfilm som er dobbelt så lang. Strø over rikelig med brent pepper, en klype maldonsalt og finhakket gressløk.
Rull sammen klingfilmen til en pølse, og tvinn sammen endene til det blir en stram og fin pølse.
La dette ligge i 1 time i romtemperatur for å sette i gang en marineringsprosess.
Frys deretter pakken i 4-5 timer. Dette kan også godt gjøres dagen før.
Skjær den fryste fisken i tynne, tynne skiver, og legg skivene på et fat eller tallerken.
Dander med kryddermajones og avokadokrem.
Avokadokrem
1 moden avocado
2 ss olivenolje
2 ss sitronsaft
Salt og pepper
Skjær avokadoen i to, fjern stein og skall.
Kjør sammen avocadoen med olje i en blender eller bruk stavmikser, til det blir en jevn masse. Smak til med sitronsaft, salt og pepper
Kryddermajones
2 eggeplommer
1,5 dl soyaolje
½ ss sennep
½ finhakket chili
½ ss soyasaus
½ ss finhakket sylta ingefær
Salt og pepper
Kjør alle ingredienser unntatt oljen i en hurtigmikser. Tilsett olje litt etter litt, til majones får en tykk og kremet konsistens.