Ambulansehelikopteret rykket ut til trafikkulykken ved Melvatnet i Snillfjord tirsdag ettermiddag. Piloten landet på autovernet rett ved bilen som hadde kjørt i bergveggen, slik at legen kunne hoppe ut.

Videoen ble linket opp fra STs nettside til store nettsteder som blant andre VG, Dagbladet, Adresseavisen og NRK. I løpet av døgnet 1. mai hadde lokalavisa 30 000 unike brukere på nettsida, mot normalt drøyt 6000.

Men videoen er sett av langt flere - og langt utenfor STs distrikt. Fredag formiddag hadde den fått 730 000 klikk på Youtube.

Enorm trafikk

Helikoptersaken dro også mange nye lesere videre til flere andre saker på avisa-st.no.

– Dette var en unik historie som gikk landet rundt. Videoen var levert av vår faste leverandør av bilder og videoer, John Øystein Berg i Snillfjord, forteller nettredaktør i ST, Heidi K. Johnsen.

Tall viser at 1. maidøgnet ga 74 000 sidevisninger, mot et normalt snitt på 25 000. Og hele 7600 unike brukere gikk inn på vår nettside via mobil. Her er det normale tallet cirka 1400.

– Når det gjelder kun saken med helikopteret, hadde den i løpet av ett døgn 41 000 sidevisninger, forteller Johnsen.

– Vekker oppsikt

Torsdag ettermiddag hadde tallet passert 53 000 visninger.

– Gjennom så stor trafikk som det vi opplevde 1. mai blir folk i enda større grad oppmerksom på at vi er et aktuelt nettsted som bringer nytt fra der de bor, og som innimellom har kuriositeter som vekker oppsikt også på landsbasis, sier Johnsen, som oppfordrer lesere om å sende lokalavisa både bilder og videoer som kan publiseres i ulike kanaler.