Mandag og tirsdag 26. og 27. juni stopper Midt-Norsk filmsenter sitt sommerfilmtilbud for ungdom i Børsa. Kurset arrangeres i samarbeid med avdelingene for kultur og fritid i Skaun og Melhus kommune, der Veronica Mortensen gleder seg til nok en gang å la Skaun-ungdom prøve seg som filmskapere.

- Filmbussen er for ungdommer mellom 13- 18 år. Du må ikke være en filmskaper fra før, men du må ha lyst til å lære om film, forteller hun.

Får prøve alle rollene

I løpet av to dager vil ungdommene få være med på hele filmprosessen.

- Filmbussen åpner for at ungdom får prøve seg både foran og bak kamera, så de får muligheten til å prøve seg som skuespillere, regissører eller teknikere, sier Mortensen.

Ungdommene møter profesjonelle filmskapere og får muligheten til å skrive egne manus og jobbe frem historier de lager selv.

- Vi får med noen fantastisk dyktige instruktører, som er kreative og full av energi. De inkluderer og ser alle ungdommene, får dem til å ta store steg i løpet av kort tid – noe ungdommene vokser på, sier Mortensen.

Vannmelonskrekkfilm

Om noen av ungdommene har gått skrittet videre og satser på filmkarriere er Mortensen usikker på.

- Men jeg vet at flere av ungdommene deltar år etter år og det de har lært på Filmbussen blir brukt i skoleprosjekter og lignende, sier hun.

Filmene som blir laget er ofte med på UKM, og i år er kulturkonsulent i Skaun kommune, Steinar Haugen særlig fornøyd med at et av innslagene gikk videre i mønstringen:

- Det er jo spesielt gøy å presentere et nytt filmbusstilbud etter at en av filmene fra fjorårets runde ble plukket ut til å representere Sør-Trøndelag på UKM-landsfestivalen. Hilde Patricias vannmelonskrekk er en herlig film, og særs aktuell gjennom å ta for seg korrupsjon i politiet og langing av stoff, her vist gjennom svartebørssalg av vannmelon, sier Haugen.